Az illetékes kormányhivatal a szekszárdi közgyűlés határozata alapján május 25-én menesztették posztjáról Ács Rezső szekszárdi polgármestert.

Jogerős: kirúgja a Fidesz Szekszárd fideszes polgármesterét

Ács Rezsőnek mennie kell. Forrás: 

Áccsal szemben a képviselő-testület összeférhetetlenséget állapított meg – írja az ATV. Ács 2017 óta betöltötte az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács Elnöki tisztségét is, havi 300 ezer forint juttatásért. A testület érdeklődésére korábban ezt az ERÖV Zrt. hivatalosan is megerősítette – írja a 444.

A döntés után a polgármester perelt, ami fennakadást okozott a testület munkájában is. Sokáig nem volt egyértelmű, hogy a polgármester addig is hivatalban marad vagy sem. Ács 2014 óta vezette a várost, azóta is bejárt a hivatalba, és továbbra is polgármesternek tekinti magát.

Az ATV-nek a kormányhivatal megerősítette, hogy a szekszárdi közgyűlési határozata jogos, a polgármester nem gyakorolhatja tovább jogköreit, irodáját ki kell ürítenie, és nem használhatja tovább sem szolgálati autóját, sem hivatali telefonját, és természetesen bérezést sem kap a továbbiakban.

Ács korábban arra hivatkozva támadta meg a döntést, hogy évek óta betölti az elnöki posztot az ERÖV-nél, a juttatásokat feltüntette vagyonbevallásában is, és ezt korábban soha senki nem vitatta és nem kérdőjelezte meg.

Az ellenzéki frakciót vezető Bomba Gábor Facebook-oldalán azt közölte, hogy a testület 2023. június 9-i rendkívüli ülésén minősített többséggel már megerősítette korábbi döntését, és hiába próbálta azt Ács felfüggeszteni, a Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a törvény csak egyszer teszi lehetővé a polgármester számára, hogy kezdeményezze az újbóli tárgyalást. Ács tisztsége így ténylegesen megszűnt.

A közgyűlés Máté Péter és Bomba Gábor frakcióvezetőket, bizottsági elnököket jelölte ki a határozatban foglaltak érvényre juttatására és végrehajtására. Az elnökök az intézkedésekről tájékoztatták Ácsot és a Polgármesteri Hivatal valamennyi munkatársát.

A polgármester jogkörébe tartozó feladatokat Gyurkovics János alpolgármester látja el. Időközi nem lesz, a választási törvény friss módosítása szerint ki kell várni majd a jövő évi önkormányzati választást.

Forrás: ATV, Facebook, 444

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Fölöttébb érdekes
1 évig akkor interregnum van Szekszárdon!!Hát ők tudják!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.