A NER-barát Origo 26 bekezdésben igazítja helyre a hazugságait.

A Fidesz kedvenc propagandalapja visszakozik: 26 bekezdéses helyreigazítást közölt az Origo

Szombat reggel megjelent egy cikk az Origón Helyreigazítás címmel – szúrta ki a 444.hu. Nem ez az első eset, hogy hasonló anyag jelenik meg a propagandalap felületén, de ilyen léptékűt talán még sosem olvasgattunk. 

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy

- kezdődik a cikk, majd elkezdik felsorolni, hogy mivel sértették meg Juhász Péter volt ellenzéki politikus személyiségi jogait, nem kevesebb, mint 26 pontban.

Az első pont például az, hogy: „2018. február 10. napján a www.origo.hu oldalon közzétett „Összeverte három gyereke édesanyját, egykori élettársát Juhász Péter” című írásában valótlanul állította, hogy a felperes összeverte korábbi élettársát és valótlanul híresztelte, hogy megverte, napokra egy lakásba zárta és begyógyszerezte volt élettársát, három gyermeke édesanyját;”

A második pont arról, hogy: „2018. február 10. napján a www.origo.hu oldalon „Kicsoda az asszonyverő Juhász Péter?" címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt (asszonyt) vert, valótlanul híresztelte, hogy megverte, tettlegesen bántalmazta, napokra egy lakásba zárta és begyógyszerezte volt élettársát, három gyermeke édesanyját;”

A negyedik pont pedig arról, hogy: „2018. február 15. napján a www.origo.hu oldalon „Rákosi-korszakot idéző ellenzéki véleményterror a nőverő Juhász Péter védelmében” címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert, valótlanul híresztelte, hogy gyermekei éppen menstruáló édesanyját megverte, nyugtatókat adott neki, valamint gyermekei édesanyját személyi szabadságában korlátozva nem engedte ki a lakásból;”

A cikkek nagy többsége a 2018-as választás előtti kampány heteiben jelentek meg, amikor Juhász Péter még aktív ellenzéki politikus volt, és kiemelten foglalkozott Rogán Antal, a propagandáért felelős miniszter ügyeivel. Öt évvel, és egy újabb kétharmaddal később, bírósági ítélet nyomán a kormánymédia leírja, mennyi igazság volt ezekben az írásokban.

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Béla333: ma, 11:03
Igen, lett következménye, módosították a Btk-t, most már nem bűncselekmény, a rágalmazásért polgári peres eljárást lehet indítan, ami sokáig tart és az eredmény előre borítékolható.
Jogászkormány, phej.
nejlontacskó
Mint azt már, a Gyurcsány kormány is bizonyította anno, hazug kormánynak, hazug a propagandája is.
Kérdés, hogy mikor telik már meg, a pohár?
Béla333
És az ezzel a manipulációkkal a maffia kezére játszott hatalom miatt az érintett, a mocskosságot elkövetett újságírók jót röhögnek a világon, ha pénzbüntetésre is ítélték az újságot, azt a maffiakormány támogatásokon keresztül az adóforintjainkból kifizetik. De egy is ül emiatt? Egy is ki lett rúgva? Egy is el lett tiltva az újságírástól?
Bármiféle következménye lett az egésznek azon kívül, hogy 2018-ban is bukott az ellenzék és nyert a maffia?
Oszt jó napot?!
Giovanni Alba
@Béla333: ma, 11:03
Igen, lett következménye, módosították a Btk-t, most már nem bűncselekmény, a rágalmazásért polgári peres eljárást lehet indítan, ami sokáig tart és az eredmény előre borítékolható.
Jogászkormány, phej.
vitriol
Késő bánat! Az origó mea culpája nem ér egy ócska vasat sem, ez egy hitelét vesztett banda!
jáger laszló
Az Origó gyónását nem kell komolyan venni
Ez csak olyan látszattevékenység a naivak +nyugtatására...
Máris L lehet felejteni...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Efftársaknál ilyesmi nincs! Náluk a hazudozás "kőbevésett"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.