Márciusban a kormány elvette a Magyar Orvosi Kamarától az orvosi hivatás etikai önszabályozásának lehetőségét, azaz az etikai kódex elkészítésének és az etikai ügyek kezelésének jogát. Ezzel a betegek panaszhoz való jogát is elkaszálta egy időre. Teljesen megszűnik az orvosi etikai bizottságok függetlensége, egy új jogszabály tervezet szerint - hívta fel a figyelmet Kunetz Zsombor doktor közösségi oldalán.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Ez a kormány amely tele van jogvégzett emberrel biztos jobban tudják, hogy egy orvosnak milyen az etikus viselkedés, és jogot formálnak arra, hogy egy szakmai szervezet tagjainak , a MOK tagjainak ők írják elő ,hogy a tagoknak etikusan hogyan kell viselkedni!Felmerül a kérdés bennem, hogy ha ennyire írhatnékuk , szabályalkotási kényszerük van az országgyűlési képviselő uraknak, akkor miért nem alkotják meg az országgyűlési képviselők és tisztségviselők etikai kódexét amelyben leírhatnák, hogy a közpénz az a köz tulajdona, azt magán célra tilos igénybe venni!, vagy a képviselők és az országgyűlés tisztségviselői csak egymást követő két cikluson keresztül lehetnének országgyűlési képviselők és tisztségviselők, úgy ahogy a kormány elnöke is és az állam elnöke is!Ezzel nagyban csökkentenék a korrumpálódás és az önkény uralmi rendszerek kialakításának veszélyét, mert minden érintett tudná, hogy két ciklust követően megszűnik a pozíciója, elszámoltatható lenne és ezért nem érdemes klientúrát kiépíteni!Vagy etikátlannak minősíthetnék azt,hogy egy országgyűlési képviselő kettőnél több tisztséget betölthet és azért javadalmazást kap!Megszabhatnák ,hogy a képviselő akinek a havi jövedelme a minimálbér ötszörösét meghaladja az tisztességtelenül magas jövedelemre tesz szert és és büntetésül ennek a háromszorosát kell a költségvetésbe szociális célra befizetni!A jövedelembe beleszámítana a lakás biztosítása , a a gépjármű használata, és a külön egészségügyi szolgáltatások biztosítása! Sorolhatnám még az etikus magatartás követelményeit amit az országgyűlési képviselőknek és tisztségviselőknek , a kormány és egyéb állami vezetőknek tanúsítaniuk kellene, mert ne hogy azt gondolják hogy csak az orvosoknak kell a minden napi életben etikusan viselkedni!A választott tisztségviselőknek százszor inkább kell a jó erkölcs szerint eljárni, mert őket a nép választotta a kiemelkedő helyre, és ott azért még sem illene etikátlanul viselkedni.Ezért kellenének az általam megjelölt etikai szabályok!...
Giovanni Alba
@drrotf: ma, 12:04
Laikusként azt mondom, ez így ahogy van, mehet a közlönybe, és amelyik választott tisztviselő ezt nem fogadja el, azonnal mondjon le. Tényleg pofátlanság az indokolatlanul magas tiszteletdíjak mellett felvett, ilyen-olyan címeken zsebre tett bizottsági tagságért "járó" pénzek, és az ennek ellenére biztosított költségtérítés.
Melyik munkáltató vállalja át az alkamazottai lakhatási és utazási költségeit?
Erről feledkeznek meg nagyon könnyen a "képviselő" hölgyek és urak, hogy ők alkalmazottak, elszámolással tartoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.