Házkutatást tartottak két költségvetési csalással gyanúsított szegedi orvosnál és egy ortopédeszközöket gyártó szegedi cégnél.

A két orvost őrizetbe vették, a cég ügyvezetője szabadlábon védekezik – írja a 24.hu.

Jelenleg tizenkét nyomozócsoport folytat nyomozásokat, a gyógyászati segédeszközökre jogosulatlanul visszaigényelt állami támogatásokkal kapcsolatban.

A rendőrök tájékoztatása szerint egy szegedi ortopédeszközöket gyártó cég közel 100 millió forint állami támogatást igényelt vissza jogosulatlanul 2018 és 2022 között az általa legyártott gyógyászati segédeszközök után. Azt írták, hogy a cég ügyvezetője irányította a dolgot, és az ügyletbe három orvost is beszervezett.

Ők voltak azok, akik közreműködtek a visszaigénylésekben azzal, hogy orvosi vényekre különböző ortopéd termékeket írtak fel úgy, hogy általában a beteget meg sem vizsgálták, tekintve, hogy a gyógyászati segédeszközre szüksége sem volt. A csapat egyértelműen arra törekedett, hogy minél nagyobb haszonra tehessen szert – közölte a rendőrség.

A közlemény szerint volt olyan szociális intézmény, ahol zsákszámra álltak a padláson a legyártott és a gondozottak nevével ellátott, ugyanakkor számukra szükségtelen eszközök, melyek nagy része nem is megfelelő minőségben lett legyártva.

A fenti orvosok egyike kapcsolatban állt egy másik, kisebb szegedi céggel is, amely szintén gyógyászati segédeszközöket gyártott. Náluk is többször előfordult, hogy jogosulatlanul igényeltek vissza állami támogatásokat.

Május 23-án kora reggel elfogtak a fenti orvosok közül kettőt, valamint a kisebb szegedi cég ügyvezetőjét. Lakásaikban, valamint a kft. telephelyén pedig kutatásokat hajtottak végre, és lefoglaltak minden releváns iratot, illetve eszközt, valamint készpénzt.

A két orvost, valamint az ügyvezetőt költségvetési csalással gyanúsították meg. A két orvost bűnügyi őrizetbe vették, míg a kisebb cég vezetője szabadlábon védekezik. Rajtuk kívül gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben érintett harmadik orvost is, aki a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozócsoportnál folyamatban lévő ügyben már szintén gyanúsított, és jelenleg letartóztatásban van.

Az illegális tevékenységet irányító és a három orvossal kapcsolatban álló nagyobb cég vezetőjét is meggyanúsították. A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az ügycsoportnak eddig 44 gyanúsítottja van: 18 orvos, 14 cégvezető, 9 alkalmazott és 3 orvosi asszisztens. A két őrizetben lévő orvos mellett tizenöten vannak letartóztatásban, tizenegyen bűnügyi felügyelet alatt állnak, a többi szabadlábon védekezhet.

Forrás: 24.hu
Fotó: Police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Így jár az, aki kihagyja a bizniszből valamelyik NER lovagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.