Az ellenzéki politikus keményen nekiment a hadügynek.

Hadházy: "a paranoiás operett tábornok elvtárs fél a saját hadseregétől..., Putyin is így volt ezzel..."

"Íme egy 42 éves honvéd posztja, akit mindenféle indoklás nélkül rúgtak ki a seregből. Nagyon fontos dolgok állnak benne. Miközben milliárdokért hirdet a "honvédelmi" minisztérium, hogy menjenek katonának az emberek. A honvédség lefejezésének csak két magyarázata lehet: az egyik az, hogy nincs pénz a fizetésekre és ezért kellenek az olcsó , kezdő katonák.

A másik: a paranoiás operett tábornok elvtárs fél a saját hadseregétől és csak olyanokat szeretne benne látni, akik biztosan feltétlen hívei. Mondjuk gondolom, Putyin is így volt ezzel..."

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Döbbenetes az a hozzá nem értés, az a pocsékolás, ami ebben az országban megy...!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Döbbenetes az a hozzá nem értés, az a pocsékolás, ami ebben az országban megy...!!!
Másoló
ugyan már mitől félne lubickol a csicskái között
Nessy
ÚJ műsorhoz, új férfi kell! Legfölül már meg van, most gördül lefelé. A szaktudás bolsevik huncutsag, aminek nincs helye vezető beosztásban, helyette lényeg a lojalitás, a gondolkodás nélkül végrehajtott utasítás, bár mekkora ostobaság is!
Qqberci
@Maccska: Biztos macskát is tud preparálni...
looper
Böröndi egy büdös paraszt!
Ez nyilvánvaló volt az első perctől kezdve!

Minnyire tud megvédeni engem Böröndi?
Egy ketrecharcra hívom ki ezt a büdös parasztot - a kurva anyád !

Nincs tisztelet SENKI iránt, ti büdös geci ótvar magyar parasztok !!!
looper
A kurva anyád! (ezt csak úgy megerősítésként)
looper
Persze örülhetnék is, hogy nem Afrikába születtem, de az van, hogy ide születtem és itt látom a rendszerszintű bajt.
Ha Afrikába születtem volna, akkor most lázadó lennék, levágnám a fejed, a karod, a lábad, meg ilyesmi, de az van, hogy Európában születtem - Mindenkinek meg van a maga baja!
durbinsc
@Horizont: Korkedvezményes nyugdíjba megy az őrnagy, ugye? Akkor meg mit izgul? Ugyanannyi nyögdíja lesz mint amennyi fizetést kapott!!!
Emmersson71
A levél:

Kedves Ismerőseim!
Többen is megkérdeztétek tőlem május 10-én, hogy miért az volt az utolsó hivatalos szereplésem. Most elmondom.
A mai nappal hivatalosan is civil vagyok. Nem, nem én szereltem le mielőtt valaki megkérdezné. A szó szoros értelmében, a fiatalítási tisztogatás áldozata lettem, és most figyelj, 42 évesen 21 év szolgálati viszonnyal. Ti csesztetek már ilyet? 42 évesen rohadt öreg lettem. Éppen hogy hazajöttem Irakból és rá három hétre kezembe nyomják bobika szerelmetes levelét. A média és a sajtó tele van azzal, hogy elbocsájtottak több száz 45 fölötti és 25 év szolgálati viszonnyal rendelkező katonát, akik juttatást kapnak stb. Na akkor most ugrik a majom a vízbe! Több száz olyan katonát is kirugtak mindenféle indok nélkül, akiknek se 45 se 25 éve nincs meg. Ők megkapták a végkielégítést, aztán mehetnek Isten hírével nemiszervet szürcsölni. Mert körülbelül azt tudnak. Legtöbbünk erre tette fel az életét. Sokszor beáldoztuk a családot a hivatásunkért. És most semmi. Tudjátok milyen nehéz ma a magyar valóságban normális munkát találni egy katonának, akinek speciális képzése van? Segítek, rohadt nehéz. Én még csak két hónapja próbálkozom de semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy nincs tapasztalatom. Jó mi? De vannak olyan kollégák, akik már több hónapja ugyanott járnak mint én, sehol.
Tévedés ne essék, nem a hivatásomra vagy a seregre vagyok mérges, hanem erre a rohadt uram-bátyám NERNIÁRA és önjelölt viktor császárra, meg arra a hárommillió hülyére, akik még mindig megválasztják ezeket a békepárti 13 éve háboruzó senkiket! Na most lehet tiltani! Semmi baj, nincs szükségem a rendszert támogató ismerősre. Készülünk megvédjük a hazát mi? legalább 1800 embert rúgtak ki mert nincs uniós lóvé és spórolni kell, mert lölőke éhenhal. Bezzeg a hülyeségre van pénz mi "ficsúrok"?
Emmersson71
Folytatás: Csak hogy értsétek. A legalább 1800 ember azt jelenti, hogy rohadt nagy szarba került a honvédség. Vegyük csak a felét hülyének, a többi akkor is tapasztalt jó munkaerő, akikben még bőven volt spiritusz. De most tényleg! Az állítólagos öreg csúcstartó 38 éves, na hát Ő biztos öreg, holnap mindjárt temetjük.
Na de térjünk vissza hozzám.
1999-ben kezdtem a pályám mint süldő nyúlgerinc a Ócsai kiképzőbázison. Egy baleset következtében csak 2004-ben avattak fel hadnagynak a Kossuth Téren, majd kerültem Debrecenbe. A 19 év alatt voltam szakaszparancsnok, századparancsnok helyettes, személyügyi tiszt, ügyeletes tiszt, felderítő tiszt és végül egy tartalékos zászlóalj törzsfőnöke. Öt misszióban voltam. 2005 Kosovo, 2010 és 2013 Afganisztán, 2019 és 2022 Irak. A 2010-s missziómban a kis menthor csoportom élén részt vettem egy több órás túzharcban. Figyeltek? TŰZHARC! Mi van most a szomszédba? Háború. Milyen tapasztalat nincs a honvédség 98%-nak? Segítek HARCI! Erre kibasznak egy olyan tisztet akinek meg van. Gratulálok pufalykás, Ülj le eggyes. Na de folytassuk. A különbség 2004-s és a 2023-s pályakezdésem között az három gyönyörű gyermek, egy csodálatos feleség és 10 millió hitel (ja és az itthoni munka egyre távolabbnak tűnik). 19 év. Több tanfolyam, misszió, gyakorlat, elismerés, lehetetlen és emberfeletti helyzet, de a kollégákkal álltuk a sarat. Álltuk még akkor is, amikor semmi sem volt, de menni kellett és csinálni. Amikor misszióra készítettük az első tartalékosokat országos szinten. Amikor élenjártunk majdnem mindenben, hogy előrébb vigyük a tartalékos rendszert. Na de mit kaptam ezért. Figyelj, a törvényszerint 8 havi végkielégítés valamint plussz 2 havit ha aláírok két év tartalékos viszonyt, valamint a ki nem vett szabi. Ez a pénz része, de mi az emberi. Köszönöm a 3. Területvédelmi Zászlóalj katonáinak a kis ajándékot, amit kaptam. Jól esett és mindig méltó helye lesz a relikviák között. De ennyi. Se egy köszi Csabi, se egy semmi...
Emmersson71
Folytatás: Na mindegy, nem baszom megint fel magam. Én büszke vagyok arra, amit elértem, de arra még inkább, hogy senki tomporát nem fényeztem ki és senkinek sem tartozok semmivel. Senki hátán nem másztam fel a ranglétrán. Pályám alatt nagyon sok értékes emberrel ismerkedtem meg és természetesen sok, hogy is mondjam kulturáltan, gerinctelen féreggel. Mind jó tapasztalatnak bizonyult. Mindenkinek köszönöm! A többséggel megtiszteltetés volt együtt szolgálni! Na de mindegy, elmúlt.
És most hozzátok szólok bent maradt bajtársaim. Sajnállak titeket. Az biztos, hogy én most szürcsölök, de ti mélyre fogjátok venni azt a bizonyost. Már most látom. Fáradt, leharcolt és ijedt katonákat látok a laktanyában. Sokan már mennének és egyre többen irigyelnek minket. Volt már olyan kolléga aki azt mondta, hogy bárcsak kirúgták volna, mert Ő nem ezért és nem ebbe a seregbe szerelt fel. Sok sikert nektek! Én mindig veletek leszek!
Egyet megígérek, ismertek, nem adom fel és harcolni fogok a jogaimért!
És búcsúzóul egy pár kép a pályámról, olyan vegyesen...
jesz
ki az az operett-tábornok? Van olyan nálunk?
looper
Ha katona lennék, csak egyszer szóljon be nekem a büdös paraszt...
Fegyver van a kezembe - a kezem!
A többit a fantáziátokra bízom!

A belső ellenség...
Haza... ki nem szarja le a sok büdös parasztot, akikkel tele a... haza?!
Éljenek tovább büdös parasztként az én véremen?

Ki találta ki azt a faszságot, hogy én meghaljak egy ilyen gyökérért, aki a második elemeletre felfutva liheg és a Lidl-ben vásárol fagyit akciósan?
Kell valami neked? Harcolj meg érte magad!

Ha mégis fegyvert adsz a kezembe, akkor ne csodálkozz semmin - legfőképp, hogy mennyire hülye vagy!
Majd jól rám lőnek a komiszárok?...
De tényleg?

Mennyi fasz, beteg ember van a világon!

18 négyzetméteren...

www.youtube.com/watch?v=H-DaGcs20QM
durbinsc
@Horizont: És? Majd elmegy árufeltöltőnek a Tescoba. Vagy a Lidlbe. De inkább az Aldiba menjen, ott több fizetést kap.

Egyébként van olyan szakma, hogy "katona"??? Nem tudok róla. Van kőműves, festő, mérnök, orvos, stb. Ilyen fiatalon lehet

még tanulni egy szakmát. Pénztárosnak ne menjen, mert már vannak önkiszolgáló kasszák, nemsokára már sofőr sem kell,

mert vannak önjáró autók. Mindenesetre nem sajnálom jobban ezeket a katonákat sem, mint bármelyik magyar munkavállalót,

akinek utilaput kötöttek a talpára. Mikor is volt utoljára háború, Majdnem 100 évvel ezelőtt. Mit is csináltak ezek a katonák a

laktanyákban??? A rendőrök legalább dolgoznak! Ha nem is sokat mindegyik...
jáger laszló
Öreg 42 éves baka és még rendfokozata sincsen!!
Nincs rá szükség,hiszen a modern technikát,annak használatát már nem sajátítaná L!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Kibaszottul unom már ezt a Szarházyt!
ómió
Na, de Hullaházy efftárs! A bolsevik tetübandátoknak még honvédsége se volt!
verőce21
Nem kell félni, hogy nem lesz fiatal utánpótlás a hadseregben, hiszen a világon semmihez nem értő fiatalok százezrei nőnek fel jelenleg Magyarországon...!
Kizárólag csak katonáknak, katonalányoknak alkalmasak...! Láttuk a minap is, múzeumok éjszakáján, kint voltak mindenhol a toborzó standok, és nagy volt körülöttük az érdeklődés...!
csak úgy....
@verőce21: ..." hiszen a világon semmihez nem értő fiatalok százezrei nőnek fel jelenleg Magyarországon" - ez után a sokatmondó,nem teljesen valótlan megállapítás után,már csak arra lennék kíváncsi,hogy szerinted ebben ki a hibás!?
verőce21
@csak úgy...: A szülők és az internet...!
De ez mindenhol így van az egész világon...!
csak úgy....
@verőce21: a 2 müszakban 12 órázó átlag szülök, akik ennek ellenére anyagi gondokkal küszködnek, na ne izélj, ennél egy soros vagy gyurcsány is jobb lett volna?!
nálatok így van,mert nálunk sosem volt így?! - nálunk mindíg jutott idö a kölökre és büszkén tapasztalom is az eredményt !
kakukkmadár
Mindenkinek részvétem akik kirúgnak valahonnan, ahol úgy gondolta, hogy a helyén van! De azért ne essünk hanyatt amikor egy hivatásosnak is útilaput kötnek a talpa alá, katonának lenni sem több, mint buszt vezetni Pesten, vagy gyerekeket gondozni egy nevelőotthonban. Az őrnagy úrnak annyit ajánlok figyelmébe, hogy van itt még néhány korosztály, aki teljesen INGYEN, KÖTELESSÉGBŐL szolgálta a hazáját 1-3 éven keresztül, és többségük ettől még nem sírja tele az internetet, a kiesett évek, a kiesett fizetés, az elszalasztott lehetőségek miatt! Az eddig jól kereső( gondolom a havi milla megvolt a békefenntartóknál) katona bácsinak sem kell meglepődnie, amikor a nappalijába beköltözik a magyar valóság...és ha már katona, akkor viselje férfiasan, kibírtuk ezt már néhány millióan! Tessék tanulni, civil szakértelmet szerezni, és beilleszkedni a többség közé, mi is ezt tettük, bár mi nyilván sokkal korábban rájöttünk, hogy az üres és monoton katonalét nem nekünk való...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.