Mint a Közbeszerzési értesítőből kiderült, szeptembertől 170 millió forintból utazhatnak külföldre az MTVA dolgozói.

Jó hír a közmédiában dolgozóknak: szeptembertől megemelték a keretüket, 170 millióból utazgathatnakMTVA Fotó: Zih Zsolt

Új közbeszerzést írt ki a múlt héten a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a munkatársainak külföldi utaztatására – tudta meg a media1.hu. A lap a csütörtöki hirdetmény szövegére hivatkozva azt írja:

170 millió forintot szánnak majd az állami médiavállalat dolgozóinak hivatalos kiküldetéseire. Ez 30 millióval több az előző, szeptemberben lejáró szerződéshez képest.

A nyertes vállalkozás feladatai közé tartozik majd az Európán belüli és kívüli hagyományos és fapados járatokra szóló repülőjegy mellett a transzfer, az autóbérlés, és a vízumügyintézés is, valamint – amennyiben szükséges – vasúti hálókocsi, hajó- vagy autóbuszjegy megrendelése, és még az esetleg elvesző poggyászok miatti kártérítés rendezése is.

A hirdetményben az MTVA kötelezettséget vállal arra, hogy a nyertes ajánlattevő az utazás és szállás megszervezésére a keretösszeg 70 százalékát biztosan elköltheti majd, a fennmaradó rész opcionális. Megjegyzik ugyanakkor tájékoztatásul azt is, hogy tavaly 63,5 milliót, tavaly előtt pedig 52 milliót költöttek el hasonló szolgáltatásokra.

Elsőre – számunkra – ez nagy összegnek hangoztad, de semmi ahhoz képest, amennyit az MTVA működtetésére szántak a 2024-es állami költségvetésben, ez ugyanis 126,5 milliárd forint.

Forrás: media1.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Szerencse, hogy erre legalább futja, ha már a tanárokra, egészségügyre, és más, ezerszer fontosabb dologra meg nem.
Hogy rohadna meg az egész nemzethy hazugsággyár a gazdájával együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.