Pedig az egészségügyi államtitkár levele nem teljesen erre utalt.

A Belügyminisztérium ismét hárít: nem igaz, hogy inzulinhiány lenne MagyarországonPixabay

Ahogy mi is megírtuk, az egészségügyi államtitkár levelet küldött a magyar háziorvosoknak, amiből kiderült: napokon belül fennakadások lehetnek a lakosság inzulinellátásában. Erre reagált most a BM.

Azt írták, hogy Magyarországon 150 ezer beteg 39-féle inzulinkészítményt használ. Négy, humán inzulint tartalmazó olcsóbb termék gyártója bejelentette, hogy nagyobb haszna érdekében ezt a négy gyógyszert kivonja a piacról. Ezt a négy készítményt Magyarországon 14 ezer beteg használja – írták.

Mintegy 30 ezer beteg másik két cég humán inzulint tartalmazó készítményét alkalmazza, amelyekből folyamatos az ellátás, a nagykereskedők megfelelő készlettel rendelkeznek, az ellátás nincs veszélyben.

A közlemény szerint a humán inzulint tartalmazó készítmények ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, így a kivonásra kerülő termékeket használó betegek kezelése a másik két cég termékével biztonságosan folytatható.

Az egyes készítmények közötti váltásnál szükség lehet az adagolóeszközök megváltoztatására is – jelezték, hozzátéve, hogy az adagolótollakat szakorvos tudja támogatással felírni, illetve térítésmentesen beszerezhetőek a diabetológiai gondozókban.

A humán inzulin termékek támogatásának finanszírozása biztosított, a közgyógyellátottak továbbra is ingyenesen jutnak a készítményekhez

– olvasható a közleményben.

Kiemelték: a BM – a Magyar Diabetes Társasággal együttműködve – azon dolgozik, hogy minden érintettnek zökkenőmentes legyen az átállás.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nincs hiány, csak nem lehet hozzájutni...
csak úgy....
mindíg mikor védekezni,helyesbíteni kezdenek ,akkor pár hétre rá kiderül,hogy valóban kurva nagy a baj...
Revans
@durbincs:
Maga is csak egy retyó szökevény büdös ürülék?:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.