Júliustól indul a bolti készpénzfelvétel.

Megnyílik július 1-jével a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, amely havonta legfeljebb két alkalommal, 40 ezer forintot összességében meg nem haladó mértékben teszi lehetővé, hogy a vásárlók készpénzhez juthassanak

– hívja fel a figyelmet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Hatalmas változást jelentett be a kormány a készpénzfelvételről – Itt vannak a részletek!

Ismertetik: ezen készpénzfelvétel után a vásárlók bankja nem számíthat fel díjat és költséget. A lehetőség a cash-back szolgáltatást nyújtó kereskedőknél és szolgáltatóknál lesz elérhető, ehhez az érintett kereskedőknek és szolgáltatóknak a POS terminált üzemeltető szolgáltatóval szükséges felvenniük a kapcsolatot.

Ahol a bankkártyás fizetési lehetőség már adott, ott az új szolgáltatás megjelenése gyorsan kivitelezhető

– fűzték hozzá.

A GFM rámutat: a kormány várakozása szerint a cash-back szolgáltatás révén a kereskedők és szolgáltatók növelhetik forgalmukat és vevőkörüket. Továbbá olyan, főként vidéki területen nyújthat segítséget – hozzájárulva a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez –, ahol a banki, pénzforgalmi intézmények kevésbé vannak jelen, és ahol az ATM-ek elérése is nagyobb távolságok leküzdésével jár.

Az intézkedés kapcsán idézik Túri Anikó közigazgatási államtitkárt, aki hangsúlyozta, hogy a cash-back szolgáltatás kiegészíti a jelenleg is érvényben lévő ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így a kormánydöntésnek köszönhetően végső soron 150 ezer forintról 190 ezer forintra emelkedik a díjmentesen felvehető készpénzmennyiség.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Nem értem,hogy miért nem a 150 000 Ft-os ingyenes határt emelik meg.Az lenne a logikus ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Így növelik a boltok és a bankok forgalmát mesterségesen!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Alapvetően olyan kistelepüléseken fogják többen használni, ahol nincs ATM, bankfiók vagy posta. "Nagyo jó" lesz a helyi kisboltosnak, amikor nyugdíjfizetés másnapján megjelenik a fél falu a 40 ezer forintjáért. Kérdés, hogy a kisboltnak, aki az ársapkák miatt egy ideje gondban van, és nincs is extraprofitja, van-e annyit forgó tőkéje, hogy mindezt finanszírozza. Ő kp-t ad, kártyapénzt kap, másnap meg kell oldania, hogy a számlájáról újra kivegyen pénzt és legyen a kasszájában végső esetben, ennek van költsége, ezt ki fogja fizetni?! Ez itt kérem abszurdisztán, ahol minimum 12 éve nem működnek a piaci mechanizmusok. Jó ötlet is lehetne, ha a boltok költségeit finanszírozná az állam, de jó magyar szokás szerint feladatokat, kötelezettségeket oszt, hogy ne neki kelljen megoldan és ezzel együtt fizetnie a problémákat, de forrás már nincs, csak a haveroknak, mert elvitte a kommunikáció, ami a szart akarja eladni aranyként. Nem utolsó sorban adott egy kormány, aki 12 éve képtelen volt normális értelmes dolgokat alkotni. A kormány már megint más terhére ad egy olyan adóra részbeni kedvezményt, amit egyébként ő vezetett be a féktelen lopáscunami táplálására. Pedig nem kellene mindenféle ötletes konstrukcióval adnia, elég lenne eltörölni a különadót az adócsökkentés kormányának.
Eladott Ország
"Hatalmas változás" -MTI
Ide fizessenek emberek! Átvette az irányítást a kormány a megtakarítás felett.
api.hvg.hu/Img/b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e/afe4f7c0-d3b5-4ec7-a8e1-c72c5e162c18.jpg
-drágám lemegyek a sparba! - mit veszel? - pénzt!
Kis teleplésen nincs nagyobb bolt kisbolt van, aki maga is épp, hogy talpon marad. Ő nem fogja tudni ezt finanszírozn, ha nincs bevétele, mert hó végén már eleve hitelbe vásárolnak nála, akkor miből ad majd kp-t? és mibő fizeti az árut? nem mellesleg, ha a kp-t neki számlapénzre váltják, akor másnapra honnan lesz kp-je? a boltos megy be a városba a bankba kivenni, vagy pénzszállítóval hozatja? Ez utóbbit napokkal korábban be kell jelenteni, ráadásul a pénzszállítás és a banki kivétel is súlyos pénzekbe fog kerülni a boltosank, ezt miből fogják megoldni? Ez itt kérem abszurdisztán, ahol minimum 12 éve nem működnek a piaci mechanizmusok.
jancsipapa
Nem értem,hogy miért nem a 150 000 Ft-os ingyenes határt emelik meg.Az lenne a logikus ...
verőce21
No, erre kíváncsi vagyok, működik-e majd a falvakban...? Mert elsősorban a falusiak helyzetét lenne hivatott szolgálni...!

Ha a boltos szemfüles, megéri neki a plusz "fáradság"..., egyrészt forgalmat hoz, másrészt biztosan le tudja vonni az uzsorát a hitelei után...! :)
balos
nedveske!A kisboltos ha pénzt vesz fel akkor levonják a kezelési költséget,ha pénze van a bankban akkor kamatadót fizet!Szóval ne ide hányd a szart amit a gazdid a szádba ad!
Néro2
Hű de boldogok lehetnek a boltba !
Remélem kötelezővé teszik minden fityma éltető borsodi kisfaluban is a boltosnak.
Hagyszokja a Siker Siker és Sikert.
jáger laszló
Őszintén +mondom
Nem tartok rá igényt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
A fizetéséből, nyugdíjából 150 ezret ingyen kivehet... a többiből a bank jussol.
AMORÁLISOK
2 alkalommal 40-40 ezer a jó édes anyátokat , és akkor a tőbbit meg havi szinten ti fogjátok lenyúlni. ?? akinek nincs havi 6 milliója azokét ne ti osszátok ám be mert ennek rossz vége lesz ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.