A pénteken megjelenő júniusi inflációs adat határozhatja meg a hét hangulatát, emellett szintén a hétvége előtt lehet érdemes figyelni az S&P friss hitelminősítésére.

Enyhülhet az infláció Magyarországon?  A héten talán ez is kiderül

Jön még friss ipari termelési és kiskereskedelmi adat, melyek a második negyedéves gazdasági növekedés szempontjából lehetnek lényegesek.

Rögtön mozgalmasan indul a hét itthon, hiszen hétfő reggel az MNB a szokásos hitelintézeti- és kamatstatisztikákat publikálja, emellett várhatóan érkezik a friss feldolgozóipari beszerzési menedzserindex. Sőt, a KSH sem tétlenkedik, a külkereskedelem részletes számai érkeznek.

A statisztikai hivatal kedden sem tétlenkedik, hiszen a kormányzati szektor első negyedéves egyenlege mellett a turisztikai szálláshelyek forgalmának friss adata is izgalmas lehet a nyári szezon előtti utolsó hónapról. Közben Amerikában a Függetlenség napja miatt nem lesz kereskedés, Németországban pedig szintén külkereskedelmi adatok érkeznek.

A hét közepén, szerdán piaci szempontból elsősorban az amerikai gyáripari megrendelések és a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve lehet izgalmas, hiszen utóbbiból akár a jövőbeli kamatpolitikát illetően is friss információt kaphatnak a befektetők. Jön még egy kínai szolgáltatóipari beszerzési menedzserindex, az Eurostat pedig az ipari termelői árak alakulásáról számol be.

Csütörtök reggel jön az ipar és a kiskereskedelem májusi adata, melyekből a magyar gazdaság második negyedéves állapotával kapcsolatban is fontos információkat kaphatunk. A kiskereskedelem helyzetéről rögtön európai rangsort is kaphatunk az Eurostattól, Amerikában pedig a magánszektor foglalkoztatását jelző ADP adatra lehet érdemes figyelni.

A hét utolsó munkanapján sem fogunk unatkozni, hiszen a KSH a júniusi inflációs adatot publikálja péntek reggel. A nagy kérdés az lesz, hogy a májusi jelentős esés folytatódik-e, akkor 21,5 százalékra zuhant az áremelkedési ütem. Akár arra is lehet esély, hogy már 20 százalék közelében legyen a júniusi adat, sőt, az igazán komoly meglepetés az lenne, ha már egyessel kezdődne.

Forrás: Portfolio

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopikaszüneten vagy!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Okl. szopófiként hazudj ügyesebbet!
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Miközben őket szopkodod, ezt hazudod Bite "párodnak"!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.