Kedd délelőtt 135 szavazattal elfogadták a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatot a parlamentben, ami több fontos változást is tartalmaz.

Kormányzati ingatlanügynököt csinálnak Nagy Mártonból, behajtják Budapesten, ha tartozik
Fotó: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tart a Pénz7 rendezvénysorozat keretében a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban 2023. március 24-én. MTI/Mészáros János

Állami támogatások elvonásával hajtanák be, ha Budapest nem fizeti be a szolidaritási hozzájárulást, Nagy Mártonból kvázi kormányzati ingatlanügynököt csinálnak, és könnyebben vonhat be nyugdíjas munkaerőt a kormány – írja a Telex.hu.

A már módosítóként benyújtott javaslatból kiderült, hogy gyakorlatilag meg lehetne vonni az önkormányzatoktól az állami támogatásokat:

épp annyit, amennyivel az államkincstárnak tartoznak.

Ez vélhetően válasz a főváros azon tervére, hogy nem fizetik be a szolidaritási hozzájárulás egy részét, ami annak „fővárosi túlélőcsomagnak” az egyik eleme, amivel Budapest forráshiányos költségvetését hoznák egyenesbe.

Budapest vezetése pert is indított a közigazgatási bíróságon a szolidaritási hozzájárulás miatt, mert álláspontjuk szerint az 25 milliárd forinttal több, mint amire a törvény lehetőséget ad. Viszont ha ezt a pénzt nem fizetik be, a kormány egész egyszerűen nem ad majd oda 25 milliárdnyi állami támogatást Budapestnek.

A hvg.hu szúrta ki, hogy ingatlanügynököt csinálnak a gazdaságfejlesztési miniszterből, Nagy Mártonból. A jövőben Nagy rendeletben jelölheti ki, melyek azok az állami ingatlanok, amelyeket el kell adni. Jogköre kiterjed majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) és minden kormány kezelésében vagy felügyelete alatt álló ingatlanra. Épp a múlt héten szerzett meg a Válasz Online egy még el nem fogadott minisztériumi munkaanyagot, amiben 70-nél több állami üdülő eladásáról írnak: gyermeküdülők mellett a NAV, a mentősök és a honvédség nyaralóit is eladná az állam.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex.hu, hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Nemzetiszocialista karhatalom tegnap = Karácsony el akarja adni a városházát = Hazaárulás, botrány, börtön.

Nemzetiszocialista karhatalom ma = Eladjuk az utolsó téglát is = Felelős kormányzás, kiszámítható jövő. ( hvg)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ez a Nagy Márton az a figura, akinek papírja van arról, hogy egy idióta? Meg közgáz könyve. O'Leary adta neki. Magyarország 2010-es államadóságát a fidesz majdnem megháromszorozta. Ilyen szinten még nem volt eladósodva az ország. Erre kitől kértek engedélyt? "Az életszinvonal olyan mint a léghajó, ha azt akarod, hogy emelkedjen, ki kell dobálni belőle mindent." (Hofi) Lassan felkerül a Kicsi kihízott zakója is a jófogásra. Repülő sapit várom. Az elmúlt 100 év legjobb 10 éve után?! Elvtársak, hát már hazudni sem tudtok ?! Nyakunkon az államcsőd? Már mindent is eladnak, hogy foltozzák a hiányt, 12 év "sikeres" kormyányzás után. Fidesz tálibok ébresztő! Közeleg a szarcunami, ugye srácok?! Ezzel az a baj, hogy a vállunkon állva akarnak kilátszani belőle.
uploads.disquscdn.com/images/62a131fc99cf511f6a09e324eb9bf209d79b1394041957e3e31055d67efb1ca4.jpg?w=800&h=508
drrotf
Eddig növelték az állami vagyont,azért hogy az a köz érdeket szolgálja.Tegnaptól nincs szükség a közérdek szolgálatára , a vagyon az államnak csak teher, azzal szerinte már nem érdemes gazdálkodni, elszámolni.Ami nincs azzal nem kell foglalkozni, így kevesebb gondja lesz az állami szerveknek! kevesebb lesz a munka, a felelősség csökken de a fizetés a minimálbér növekedésével együtt automatikusan nőni fog, s ez itt a lényeg!
csak úgy....
@KisTehen: inkább a nejed a testét,hogy te továbbra is itt vakaródzhass és hülyeségeket firkálhass! :)
Eladott Ország
Olyan nap nem telik el, hogy ezek a hazaárulók ne csináljanak valami aljasságot! Ilyen rohadék tróger banda, nincs a világon élen a putrilakóval! Ez már az amikor letolt gatyával állunk a szarviharban vagy még van lejjebb? Az iskolákat, meg a kastélyokat amit EU-s pénzből újítottak fel, ingyé átadni a papoknak, meg az orbánc' család pénztárcáinak. Az önkormányzatokat kivéreztetni, az embereket személy szerint is meglopni. Meg kell állapítani, hogy a Kádár rendszerben ennyire nagy bunkó paraszt még a tanácsi rendszerben sem volt a büdös komcsik, mint ez a mély keresztény fidess-csuhás maffia banda. A Kádár rendszer elve, azért valahol, az volt, hogy élni és élni hagyni. Az orbánc’ rendszer lényege, hogy mindent ellopni, mindenkit elszegényíteni, hogy a csuti rohadék kézből tudja etetni, az ő kegyelmétől függjön, hogy ki tud megélni és ki nem. Rohadjatok meg. Majd jönnek a megafonos autók, nagy hanggal: 'Adok, veszek, cserélek búgatok és herélek. Bármilyen oldalról tekintünk erre, ez lesz a klasszikus „kiárusítják a hazát” szlogen megvalósulása. Értéket létrehozni nem tudnak, ellopni és eladni (náluk a kettő ugyan az), igen. Az ország önkormányzatok általi eladósítása egyszer már bejött nekik. Ezért amint hatalomra kerültek, az önkormányzatokat ellehetetlenítették.
Eladott Ország
Nemzetiszocialista karhatalom tegnap = Karácsony el akarja adni a városházát = Hazaárulás, botrány, börtön.
Nemzetiszocialista karhatalom ma = Eladjuk az utolsó téglát is = Felelős kormányzás, kiszámítható jövő.Csutkára ürült a kassza. Attól tartok, eljön a perc, amikor a nyugdíjakhoz is hozzá kell nyúlniuk. Én azt a percet várom amikor a slepp megöli egymást a maradék koncért. Már hozzányúltak, jövőre 6% lesz az emelés a tervek szerint, az infláció is 6% lesz csak még nem szóltak neki. Mármint melyik hónapban lesz 6% az infláció? Ha már ingatlaneladás. A hatvanpusztai királyság mikor lesz eladva és beforgatva költségvetésbe? A strómanok, haverok, családtagok kastélykái, villái a budai hegyen, Tihanyi-félszigeten meg a mindenféle mediterrán vagy trópusi üdülőparadicsomokban mikor lesznek behúzva? Sok ingatlan van ám még amiből adósságokat lehet kifizetni nem csak a birkákat lehet utcára penderíteni a nemkorrupt végrehajtókkal ugye. Majd azután, ha Viktor a nyakán érzi, hogy a segge mily nehéz. Villon után szabadon (lengve). Ezek már az anyjukat is eladják. Persze az göbbelsi propagandára továbbra is lesz pár 100 milliárd.Olvasgasd Marci. Az állam totális kifosztása után a lakosság következik...
uploads.disquscdn.com/images/1bdc49664976f7671d69276112384f8e4280b4f300ccd26e255d1b52cc85bf8b.jpg?w=800&h=518
Revans
@durbincs:aranyeresre tolt seggét naponta közszemlére teszi főköcsög?:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.