Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, halálos baleset történt az Árpád hídon. Egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsebesültek, az egyikük életét már nem tudták megmenteni.

Megszólalt a rendőrség az Árpád hídi gázolás kapcsán
Fotó: Facebook / Karácsony Gergely

Karácsony Gergely szerint rendszerszintű problémáról van szó. A főpolgármester közölte: Race 001 volt annak az autónak a rendszáma, amelyik a szalagkorlátot legyalulva halálra gázolt egy ártatlan embert. Karácsony Gergely úgy véli, "ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is".

Karácsony Gergely azt is elmondta, nem várnak tovább, 48 kamerát készülnek kihelyezni saját forrásból. 

A főpolgármester nem érti, hogy miért nem helyez ki a veszélyeztetett útszakaszokra kamerákat a rendőrség, és miért nem tartatja be a közlekedési szabályokat, szerinte a rendőrség feladata lenne, hogy ebben érdemben változás legyen – írja az infostart.hu.

A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, mit tud tenni a rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében. A BRFK kommunikációs osztálya azt közölte, hogy

rendszeresen tartanak általános közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, valamint külön célellenőrzéseket a többi közlekedőre veszélyt jelentő járművezetők – így a gyorshajtók és az ittas vezetők – kiszűrésére. Az ellenőrzésekhez már civil jellegű járműveket és kamerás drónokat is igénybe vesznek, és mozgó járművekből is ellenőriznek.

A BRFK 2022-ben 40, 2023-ban 10 ilyen közlekedésrendészeti akciót tartott, és közlése szerint a jövőben is kiemelt feladatként kezeli a gyorshajtások és az illegális gyorsulási versenyek elleni fellépést, és a jövőben is rendszeresen rendel el komplex közlekedésrendészeti ellenőrzéseket.

Forrás: Infostart

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pálinkás Pál: ma, 06:32 Hmmm...bezúzták ők maguk, de leszarják. Vesznek másikat, nagyobbat erősebbet. Az hogy ártatlan emberek halnak meg az ilyen barmok miatt, már nem számít!?. A kamerák nem hozzák vissza a halottakat.
Pálinkás Pál
@Istenakinincsen: nem szarnák le,ha második alkalommal ők is a kocsiban ülnek préselés közben...két három eset azt hiszem elgondolkodtatná a többit...
Istenakinincsen
@Pálinkás Pál: Ezek szerintem nem olyanok akit elrettentene bármi is. Büntetés, traffipax kifizetik, megússzák...
Az ilyen idiótákat nem tartja vissza az sem, ha példát statuálnának egy "kocsiban ülve préseléssel" vagy életfogytiglani börtönbüntetéssel. Nehéz elgondolkodtatni azokat, akik nem tudnak gondolkodni:)
Yoda69
@Istenakinincsen: Nemetorszagban hasonlo gyorshajtasert 13 ev letoltendot kapott a ficere. Na annak van elrettento ereje.
Istenakinincsen
@Yoda69: ma, 18:47 Öt lehet hogy elrettenti, de a többi féleszűt nem biztos.
Yoda69
Akkor meg azt kell csinalni, amit nemeteknel A rendoroknel kemenyen le kell csapni ezekre a gyorsulasi versenyekre. Elzarva minden menekulesi utat. Az ott talalt tuningolt verdakat, amelyek nem felelnek meg a KRESZ es a muszaki vizsga kovetelmenyeinek lefoglalni, bezuzni. A soforoknek helyszini birsag raadasul bonuszkent. Ha nagyon akarjak fel tudjak szamolni ezeket az illegalis versenyeket.
Mellesleg a versenyzok siman kimehetnenek a Hungaringre, ott minimalis dijert hasznalhatjak a palyat gyorsulasi versenyekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.