Érdekes, hogy a Belügyminisztérium szerint minden rendben.

Összeomlik az oktatás az iskolakezdésre? Néhány hét alatt hatszázzal nőtt a pedagógust kereső álláshirdetések száma a Belügyminisztérium oldalánMTI Fotó: Nemes János

Hadházy Ákos független politikus csak úgy, kedvtelésből elkezdte figyelni a BM hivatalos oldalát, ahová rendszeresen töltenek fel állami oktatáshoz kötődő álláshirdetéseket. Néhány héttel ezelőtt készített egy képernyőfotót:

akkor még 2600 találat volt tanár és tanító álláshirdetésekre, ez ma már 3200.

És ez még nem minden. A bejegyzésben Hadházy azt írja:

Ha már ott voltam, utánanéztem, hogy az álláshirdető honlapot 297 millió forint(!) EU-s pénzből rendelte meg a Belügyminisztérium. Ez a pénz azonban csak kis része volt annak a 6,5 milliárdos(!) projektnek, amelyik nagyszerű címe : „KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása”.

Érdemes elolvasni a projekt részletes leírását, ami tele van bullshit frázisokkal, de így is – vagy éppen ezért – képtelenség megtudni, hogy mi a fenére költötte el Pintér a 6,5 milliárdot.

Majd néhány hangzatos mondatot is kiemelt az anyagból:

a kormányzati személyzetpolitika a stratégiai cselekvőképességének hiányában nem látja előre a személyi állomány változásának irányait, a munkaerő-piaci igényeket, s nem képes közép- és hosszútávon tervezni a közszolgálat utánpótlását, valamint a bekövetkező változások személyügyi hatásait. A projekt indokoltsága A projekt egyedi célkitűzése a szolgáltatói szemléletű feladatellátáshoz szükséges kompetenciákat nyújtó, az életpályamodelleknek megfelelő emberierőforrás-menedzsment rendszer bevezetése.

A független politikus úgy összegez, hogy ezek szerint elköltöttek 6,5 milliárdot azért, hogy legyen több tanár és közalkalmazott legyen, de közben hoztak egy olyan törvényt, ami azt eredményezi, hogy a tanárok folyamatosan felmondanak.

Sajnos a reggeli posztom már el is avult. Reggel arról írtam, hogy a Belügyminisztérium álláskereső honlapján két hét alatt 420-al (1751 helyet 2171) több tanári álláshirdetés található. Nos, ez pénteki állapot volt. MÁRA TOVÁBBI 260 megüresedett helyre keresnek jelentkezőt , azaz csak a belügyminisztériumi honlap szerint 2432 tanár hiányzik a rendszerből (a tanítói üres helyek száma is nőtt százzal a hétvége alatt , az most 1122-n áll, óvodapedagógusból 837-et keresnek)

- írta 11 perccel ezelőtt a politikus. 

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Nem számít. ha fele ennyi tanár se lesz, majd segít a kommunikáció, meg a vészhelyzeti random törvényalkotás.
Azok szívnak, akik valamiért nem tudnak elmenni.
Az orvosproblémát is megoldották, hasonlóan megoldják a tanárokét is. Majd kötelezik a magániskolák tanárait egy bizonyos óraszám megtartására a közoktatásban, mert különben ugrik a diploma. Tovább csökkentik a tankötelezettségi korhatárt.
Lecsökkentik a matek, fizika, kémia nyelv órák számát, lesz helyette honvédelmi oktatás, agymosással egybekötve. Katonák vannak, ha a kórházakba megfeleltek, megfelelnek az iskolákba is.
Brrrrrr, hányingerem van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
C_3PO
@Őrnagy: ma 13.30! Mert nem megyünk el elegen szavazni!
csak úgy....
@Őrnagy: tudod, te frissen a diliházból szabadult idióta,hogy min kell röhögnöm veletek,állítólagos semleges,nem 0rbán hívekkel kapcsolatban?
ti sokszor a híveinél is zaklatottabb elmével rendelkeztek! :) - pedíg az már egy átlag fideszes shikari-macsskához képest is egy fölülmúlhatatlan teljesitmény!
csak úgy....
@Őrnagy: te ,mint a 3 hónappal díjjazott elmebeteg, jobb ha nem gyagyásozol és lipsizel, hiszen az értelmed a bb. béka segge alatt, ami a záródon is ott áll! :)
te mindíg ennyire bután és kurvára unalmas fax?
jáger laszló
Szeptemberben pedig simán beindul az iskolakezdés
Azért itt-ott lehetnek kisebb akadályok!!
Ez így szokott lenni
csak ennyi barátilag
J.L.
Clavigo
@Philip Marlowe: Ez az,,bazd meg.. !! Mondd meg @csak úgy...: - nak,,hogy te nem román vagy,,hanem csak egy falhuggyozó oláh cigány...Nem te vagy véletlenül a @Shikari: mutterja..?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.