Végrehajtási jogot jegyeztet be az ORÖ székházára a minisztérium, ami leállítja a költségvetési támogatást is egy félmilliárdos követelés miatt. Az ORÖ elnökhelyettese, aki szerint politikai támadás történik, cserébe 1 milliárdról nyújtott be számlát.

„Politikai támadás” – Csődbe juttathatja a Belügyminisztérium az Országos Roma Önkormányzatot

Kép: Országos Roma Önkormányzat / Facebook

Anyagilag teljesen ellehetetlenülhet az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a Belügyminisztériummal való elszámolási vitája miatt – írja a Népszava. A lap Lakatos Oszkártól, az ORÖ elnöki teendőket ellátó általános elnökhelyettesétől úgy tudja, a számlájukról már minden pénzt leemelt a tárca, nemrég pedig azt is egyértelművé tették, hogy a harmadik negyedévre járó mintegy 170 millió forintos költségvetési támogatásukból is csak azt az összeget utalják át az ORÖ-nek, amely a testület fenntartásában lévő két iskola működtetéséhez szükséges.

A Belügyminisztérium hat tételben összesen közel 540 millió forintot követel az ORÖ-től.

A követelések még az előző ciklushoz, a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába szövetkezethez, vagy az ahhoz hasonló Út a szakmaválasztáshoz programhoz kötődnek. A Belügyminisztérium a tartozásból 323 millió forintot végrehajtás útján, az adóhatóság közreműködésével próbál beszedni. Utóbbi a földhivataltól végrehajtási jog bejegyzését kérte az ORÖ VII. kerületi, Dohány utca 76. alatti székházának 171/1085 tulajdoni hányadára – Lakatos szerint az ORÖ ilyen arányban tulajdonosa az ingatlannak.

Politikai támadás áll a háttérben, amelynek célja az ORÖ ellehetetlenítése

– nyilatkozta Lakatos. Válaszlépésként az elnökhelyettes fizetési felszólítást küldött a Belügyminisztériumnak. Ebben emlékeztetett arra, hogy 2016-2021 között az ORÖ adósságrendezés keretében egész pontosan 944 millió 653 ezer 161 forintot fizetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, később annak jogutódja, a belügyi tárca részére. Mivel a Belügyminisztérium szerint működési támogatásból a visszafizetés nem történhetett volna meg, Lakatos azt kéri Pintér Sándor belügyminisztertől, intézkedjen, hogy a tárca nyolc napon belül utalja vissza az ORÖ számlájára az összeget, ami kamatokkal együtt meghaladja az 1 milliárd forintot.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SÍva
@csak úgy...: Ha minden pénzt amit tisztességtelenűl szereztek ők is és a "fi-atal" :DDD -desz is visszavennénk olyan gazdag lenne az ország, hogy megszabadulhatna az államadósságtól!
SÍva
Mondjuk azt sem értettem soha, hogy miért is kell külön nemzetiségi meg kisebbségi önkormányzat! Ők is itt élnek, rájuk is ugyan azok a jogok és kötelességek vonatkoznak mint a többségre. Miért kell egy mondva csinált pénznyelőt működtetni?
human
Felzárkóztattuk Farkas Flórit. Hurrá!
human
@Csizmás Kond: Te meg az őszinteség? :D
Nézz utána szótárban, hogy megtudd mi az!
Csizmás Kond
@human: ..ez most mi akar lenni ?...mert ha köszönés akkor szia.
jáger laszló
Szerintem a romák is magyarok ,ha beszélik a magyar nyelvet és dolgoznak rendesem MO-on!!!???
Ja és tanulnak,mert az sem árt!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.