Bár a rendőrség megszüntette a nyomozást Gálvölgyi János ügyében, az ügyészség felülbírálta a dötést.

Mint ismeretes Gálvölgyi Jánoshoz egy hónapja, május 10-én hívtak mentőt, légézsi nehézségekre panaszkodott, de mivel a kocsi nem érkezett, végül a lányai vitték be a kórházba.

Az Országos Mentőszolgálatnál vizsgálat indult az eset miatt, amely során megállapították, a mentőirányító felelősségét. A segélyhívást fogadó mentésirányító ugyanis rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése. - írta meg a 24.hu.

Gálvölgyi János ügyében mégis folytatódik a nyomozás

A kép illusztráció – Fotó: 123rf.com

Ezután indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, és szüntette is meg rövid időn belül a nyomozást. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

Az eljárás tehát folytatódik, ahogy ismeretes az eset nagy felháborodást váltott ki, és két alapvető kérdést vetett fel. Rendszerszintű problémák vannak-e a mentőszolgálatoknál, és így nem is feltétlenül a mentőszolgálatnál dolgozó ügyeletes a hibás, aki a szűkös források miatt nem tud megfelelő időt fordítani a helyzet mérlegelésére, illetve, hogy ha nem a köztiszteletnek örvendő országos hírű színész a beteg, akkor vajon eljut-e ez a botrány a nyomozásig. Ennek kapcsán az is felmerült, hogy hány nem köztiszteletnek örvendő országos hírű betegnél történhetett meg ugyanez.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@jáger laszló: Te meg egyre fárasztóbb vagy.
csak ennyi
barátilag
A.É.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Tanulság
Igyon kevesebbet az aki nem bírja és félrebeszél tőle!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@jáger laszló: Te meg egyre fárasztóbb vagy.
csak ennyi
barátilag
A.É.
jesz
teljesen felesleges habosítani...azt hiszik a lányai(is) hogy máshol minden rendben...hát rendben al lófaszt, ...vannak olyan falvak, ahol se busz, se bolt, még kocsma se...sőt..a templom is kong...mégis élnek emberek...
Magyon jó fej Gálvölgyi, de talán túl kellene lépnie az árnyékán...

Próbáljon meg az emlékeiből élni a kapu előtti kispadon mesélve élete kacagtató pillanatait...többre megy vele...

Nem nyavajogni...most Reviczki a nagyon beteg..
Nessy
T. Ügyészség! Ezzel a vehemenciával inkább most a Recski bánya gondatlabsága miatti sárlavinák okozta ötven, vagy több család kárával foglalkozhatna!
Sakk Matt
@jesz: Te rosszul értelmezted a cikket! GálvölgyiRŐL írtak, ő nem nyavalygott. A másik - alatta lévő cikkben - is minden EÜ dolgozót méltatott, magát nem helyezte előtérbe. A lányai meg sem szólaltak a két cikkben!
Senki sem habosít semmit. A hír mindössze annyi, hogy hatályon kívül helyezték az ügyészség határozatát és tovább nyomoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.