Navracsics Tibor részt vett egy  tusnádfürdői pódiumbeszélgetésen, mely "Az egyetemek szerepe a területfejlesztésben" címet viselte.

Navracsics: „Az egyetemeknek be kell kapcsolódnia a térség életébe”

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Navracsics Tibor kifejtette, hogy az általa vezetett tárca stratégiai partnerségeket köt az egyetemekkel a különböző térségek fejlesztésére. Úgy gondolja az egyetemnek más célja is kell legyen az oktatáson és nevelés kívül.

„Az egyetem ma már nem csupán elméleti kutatóközpont, nem a tudás elefántcsonttornya, hanem olyan intézmény, amelynek egyre inkább be kell kapcsolódnia az adott térség gazdasági, tudományos és kulturális életébe”

- mondta a területfejlesztési miniszter.

„Az egyetemeknek az adott térségre vonatkozóan specifikus tudással kell rendelkezniük, így gyakorlati szempontból hasznosak tudnak lenni a befektetők számára, és a stratégiakészítésnek is segíteni tudnak"

- nyilatkozta Navracsics.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Az Erasmus sikerekről is beszámolt az úr?
jáger laszló
Ezt nem tartom reálisnak,mert az egyetemeknek az ország igényeit kell kielégíteni nem a kistérségét
Ez 1 fantazmagória...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
Béla333
Csicska! Már megint hazudsz?
Aztán mond csak! Mikor is jönnek az Uniós pénzek?
Mi a legújabb sejtésed, te hazug disznó?!
nezelodo
"stratégiai partnerségeket köt az egyetemekkel a különböző térségek fejlesztésére" Ezt a szándékot egykor, pld. Orbán egyetemi KISZ titkársága idején KISZ védnökségnek nevezték, és a Bibó Kollégiumból a misére eljárva, a templomban is népszerűsítették a fiúk, onnan az erős kötdésük a keresztény életérzéshez.
jesz
Navracsics itt is, ott is, mindenhol? És van bőr a pofáján mindenféle marhaség elmondásához...jó, tudom...ekkora fizetésért bárki bármit elmond bárhol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.