Késő délutántól egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulnak ki záporok, zivatarok, keddere viszont bekeményít az időjárás, vörös riasztást adtak ki több vármegyére.

Bedurvul az időjárás, itt a vörös riasztás

Az éjszaka folyamán nagyobb eséllyel északon, északnyugaton heves zivatarok is előfordulhatnak, melyek rendszerbe szerveződhetnek. Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sokfelé várható zápor, zivatar, melyek közül többhöz károkozó széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul! Nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződnek. Ma a déli, délnyugati, kedden már a fokozatosan északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérik élénk, többfelé erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 36 fok között várható. Nyugaton, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket.

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett néhány, délen többórás napsütés várható. Sokfelé kell számítani záporra, zivatarra, több helyen heves zivatarok is előfordulnak, melyekhez elsősorban károkozó széllökés, jégeső, illetve felhőszakadás társul! Ezek a záporos, zivataros gócok nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződnek. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, sokfelé megélénkül és megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 36 fok között várható. Nyugaton, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket.

Szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet várható, majd késő délután, este nyugat felől határozottan csökkenni kezd a felhőzet. Több helyen előfordulhat zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is lehet, főleg hazánk délkeleti felén. Estére a Dunántúlon már megszűnhet a csapadék. Az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hajnalban 12, 18, a délutáni órákban 19, 28 fok valószínű. A keleti tájakon mérhetik a magasabb, a csapadékos vidékeken az alacsonyabb értékeket.

Forrás: Met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hú-ha!!
Ez már komolynak tűnik!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.