Az interjúból, amit a miniszter adott, az is kiderült, hogy Lázár még mindig nem engedte el teljesen a zéró tolerancia lazítását.

Lázár János bocsánatot kért a kormány nevében, aztán belengetett egy 6000 milliárdos vasútfejlesztést

Kép: MTI/Mónus Márton

Vasútfejlesztési programot terjeszt a kormány elé az Építési és Közlekedési Minisztérium – jelentette be Lázár János építési miniszter a Rádió7-nek nyilatkozva, az MTI szerint. A miniszter úgy fogalmazott, a cél, hogy tíz év alatt, lépésről-lépésre, a fontos feladatokra fókuszálva történjen meg az elöregedett pályahálózat és a járműpark korszerűsítése.

Saját vasúti járműiparba is érdemes fektetni, hiszen 5 millió ember közlekedéséről van szó, másrészt egy új iparág is felépíthető

– mondta Lázár. Amellett érvelt, hogy Magyarországon a tömegközlekedésben az első helyen a kötött pálya áll. Budapesten a HÉV-vonalak korszerűsítésére van szükség, fejleszteni kell a nagyobb városok közötti vasúti összeköttetést és az országon átmenő, valamint a megye- és járási központokban a ráhordó vonalakat. Ehhez csatlakozva pedig a Volánnak kell biztosítania az eljutást a kötöttpályás csatlakozásig. A Vg.hu beszámolójából kiderül, hogy Lázár konkrétumokat is mondott:

A tárcavezető beszélt arról is, hogy augusztus 20. után tárgyalja a tízéves vasútfejlesztési programot, amely 6000 milliárd forint értékű forrást tartalmaz.

Az elmúlt évben nemcsak a késések aránya nőtt, hanem annak kockázata is, hogy baleset következzen be – mondta a miniszter, elnézést kérve azoktól, akik a közelmúltban balesetet szenvedtek vagy akiknek a késések, kimaradások okoztak kellemetlenséget. A Vg.hu itt szó szerint is idézi a minisztert:

A kormány nevében elnézést kérek azoktól, akik személyi sérüléssel járó balesetet szenvedtek, de azoktól is, akik késést szenvednek.

A KRESZ-módosításról a miniszter azt mondta, a módosítást széles körű egyeztetés előzi majd meg, minden javaslatot meghallgatnak. A miniszter még nem engedte el a zéró tolerancia elvének lazítását sem, szerinte ugyanis nem egyértelmű, hogy az ittasság mikor áll be valakinél.

Forrás: MTI, Vg.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Saját vasúti járműiparba is érdemes fektetni, hiszen 5 millió ember közlekedéséről van szó, másrészt egy új iparág is felépíthető"

Talán nem kellett volna szétcseszni!... Felépíteni sokkal nehezebb és kérdés, hogy most megéri-e?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Te egy kib@szottul buta Paprikajancsi vagy...!
csak úgy....
@verőce21: te egy "kib@szottul buta" @KisTehen: vagy ! :) - persze nektek ezt szánta és hozta a fidesz! :) ti 0rbánra bólogatós betegek, ti nem is érdemeltek többet!
akik azt hiszik,hogy az ö dagadt,elterebéjesedett,miniszterelnöküknél nincs okosabb a világon, azok valahol afrikában vagy ázsiában élnek - persze nektek állítólagos magyaroknak vannak ázsiai gyökereitek, 0rbánotoknak még idiai is! :) - persze ez nem azt jelenti,hogy bölcs mint a ghandi..., ö a leg alsóbb kasztból származik indiából,persze ö nektek így is jó! :) -nektek az a lényeg,hogy csalhassatok és lophassatok míg a cigány báró uralkodik! :) -magyarok,magyarság leszarva, -ti kártékonyabbak mint a tatárok,törökök...és a komcsik! már az utóbbi népszámlálásból is kiderül,ha nem számold a betellepülöket, akkor a fidesz " munkássága" alatt,több mint 1 millióval fogyott a magyar! - persze lesznek helyettük vendégmunkások akik nem migráncsok! :)
ha egyszer diktátor lehetnék,akkor én is hozzátok hasonló ,buta barmocskákat szeretnék alattvalónak, akik ha kibaxtam velük.átbaxtam öket, akkor is megvédenének,mert nem én lennék a hibás,ott a gyurcsány + a soros,brüsszel...,ugye,ti buta faxok! :)
csak úgy....
@KisTehen: @verőce21: ti kibaxottu kevesek és buták vagytok! - remélem megéritek,és nem a kölkeitekkel baxtok ki meggyözödésböl! :) - akik útálni fognak benneteket! idióta szülök mitöl érdemelnének többet,akik kockáztatják a porontyaik lehetöségeit,tudását ...,vezekelni fogtok! :)
hastáncos nö lesz belöletek a pokolba,nektek az is menni fog...
jáger laszló
Azért +állapítható,hogy nem Lázár tehet a MÁV vonatainak életkoráért,sem a vasúthálózat szerkezeti állapotáért
Ezt a Lázár mind örökölte!!!
Ennyit az objektivitáshoz!! !
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@csak úgy...: Már csak pocskondiázni, vádaskodni, elmebetegeskedni tudsz, mint az átlag gyogyósok a diliházban…!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.