Az interjúból, amit a miniszter adott, az is kiderült, hogy Lázár még mindig nem engedte el teljesen a zéró tolerancia lazítását.

Lázár János bocsánatot kért a kormány nevében, aztán belengetett egy 6000 milliárdos vasútfejlesztést

Kép: MTI/Mónus Márton

Vasútfejlesztési programot terjeszt a kormány elé az Építési és Közlekedési Minisztérium – jelentette be Lázár János építési miniszter a Rádió7-nek nyilatkozva, az MTI szerint. A miniszter úgy fogalmazott, a cél, hogy tíz év alatt, lépésről-lépésre, a fontos feladatokra fókuszálva történjen meg az elöregedett pályahálózat és a járműpark korszerűsítése.

Saját vasúti járműiparba is érdemes fektetni, hiszen 5 millió ember közlekedéséről van szó, másrészt egy új iparág is felépíthető

– mondta Lázár. Amellett érvelt, hogy Magyarországon a tömegközlekedésben az első helyen a kötött pálya áll. Budapesten a HÉV-vonalak korszerűsítésére van szükség, fejleszteni kell a nagyobb városok közötti vasúti összeköttetést és az országon átmenő, valamint a megye- és járási központokban a ráhordó vonalakat. Ehhez csatlakozva pedig a Volánnak kell biztosítania az eljutást a kötöttpályás csatlakozásig. A Vg.hu beszámolójából kiderül, hogy Lázár konkrétumokat is mondott:

A tárcavezető beszélt arról is, hogy augusztus 20. után tárgyalja a tízéves vasútfejlesztési programot, amely 6000 milliárd forint értékű forrást tartalmaz.

Az elmúlt évben nemcsak a késések aránya nőtt, hanem annak kockázata is, hogy baleset következzen be – mondta a miniszter, elnézést kérve azoktól, akik a közelmúltban balesetet szenvedtek vagy akiknek a késések, kimaradások okoztak kellemetlenséget. A Vg.hu itt szó szerint is idézi a minisztert:

A kormány nevében elnézést kérek azoktól, akik személyi sérüléssel járó balesetet szenvedtek, de azoktól is, akik késést szenvednek.

A KRESZ-módosításról a miniszter azt mondta, a módosítást széles körű egyeztetés előzi majd meg, minden javaslatot meghallgatnak. A miniszter még nem engedte el a zéró tolerancia elvének lazítását sem, szerinte ugyanis nem egyértelmű, hogy az ittasság mikor áll be valakinél.

Forrás: MTI, Vg.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Saját vasúti járműiparba is érdemes fektetni, hiszen 5 millió ember közlekedéséről van szó, másrészt egy új iparág is felépíthető"

Talán nem kellett volna szétcseszni!... Felépíteni sokkal nehezebb és kérdés, hogy most megéri-e?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Saját vasúti járműiparba is érdemes fektetni, hiszen 5 millió ember közlekedéséről van szó, másrészt egy új iparág is felépíthető"

Talán nem kellett volna szétcseszni!... Felépíteni sokkal nehezebb és kérdés, hogy most megéri-e?...
csak úgy....
janit túl sokat nyaraltatták a szülei csillebércen...
Néro2
@Qqberci: Ezeknek bármi majd a Nagy Gáznak utalnak. Az mindent IS tud vasúttól a szállodáig.
Közpénzből. Magától gázszerelőként az autóját se tudta megtankolni elkérte előre a benzinrevalót.
jáger laszló
Lázár + ígérte!!
Ezután igyekeznek nem késni a MÁV vonatok!!
Az ígéret szép szó,ha betartják úgy jó!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Ezodabasz: hiszen kibérelték faxán...,a shikariknak szava se lehet! -remélem éhenvesznek a következö holdról is látható alkalomra...
csak úgy....
@KisTehen: szopósmalacka,nekünk minden jó ha neked jó! :) mondj még okosakat...,eselleg a forintról,benzin-dieselröl,a magyaros csípös árakról,a magyaros sekély fizetésekröl, sorosról - mert arról biztosan többet tudsz,mint a többi említettröl! :) ha van lapátod, akkor el is áshatod magad...,0rbánotok európa inflációs bajnoka és ti ennek ellenére naponta leszopjátok és kinyaljátok ,gratulálok!
verőce21
@csak úgy...: A te képességeidből csak a szimpla hazaárulásra futotta mindig...!
Ennyiben ki is merül a tehetséged...!
justhpeter
@verőce21: A hazaárulók névsorát ingyen megkaphatod Kövér testvéredtől.
Ezodabasz
@KisTehen: Neked jó ez így? Akkor mi a bajod? Engedd el senki sem fog lebaszni. Fejlesztés helyett leépítés van, amit meg fejlesztésnek neveznek az a törvényeikkel megtámogatott lopás. Te köpködsz nem látod? Egyre inkább nem működik semmi, csak az ígérgetések, ja meg az országbérlet egyre több bezárt vasútvonallal, buszjárattal, postával, stb. Minden Magyar céget tönkretettek felvásároltak és a megtámogatás után eladták...Nagyban megy a foci látod-e?
Egy kis ízelítő: 24.hu/belfold/2023/08/02/orban-pisai-utja-amerikaban-bukast-jelentene/
verőce21
Magyarországon csak korlátozott mértékben, vagy egyáltalán nem szabad a vasutat fejleszteni...!
A hálózat eleve hibás koncepció alapján, nem emberbarát módon épült meg...! Sokkal inkább a földesurak pajtái és csűrjei közelébe(n) vezették a nyomvonalakat, a településeket messze elkerülve, az állomásokat is csak hosszú lovaskocsizás után érhette el az utas.
Csak a nagyobb települések "kebelezték be" a vasútállomásokat, ahol a fejlődés, vagy a polgárosodás erősebb ütemű volt.

Éppenezért, ebbe a hálózatba fölösleges pénzt önteni, mert soha nem lesz "emberbarát"...!
Néhány törzshálózati vonal fejlesztése jöhet számításba, ahol az áruszállítás még játszik...! :)
csak úgy....
@verőce21: a te "képességeiden" látszik,hogy te egy csomó pénzel lógsz a fidesznek - (eu.nak ? ) ezért te egy szavahihetetlen,genya, nyalóka hazudozós,nagyképü ,okoskodó, - de lassan és biztosan ,egy földönfutó buta fax!
verőce21
@csak úgy...: Szánalmasan ostoba vagy...!
csak úgy....
@verőce21: azért kíváncsi lennék,hogy mennyit loptál,kapartál össze az én németországban befizetett adómból, te tolvaj senkiházi! :) - te ,akinek az egyedüli tehetsége a seggnyalás és a hazudozás,lopás és a gerinctelenség!
csak úgy....
@verőce21: én miért lennék ostoba? :) hiszen téged vezetett meg a fidesz,te buta elbódult ,nagyravágyó lopós ökör! :)
verőce21
@csak úgy...: Megártott neked a sok kecsketöcskölés...!
csak úgy....
@verőce21: már vártam a tanult és értelmes válaszod ! :) - gyerek,te sem estél messze az idióta maccskássy családfádtól ...,te valóban ennyire kibaxottu buta,vagy ezek már csak az utolsó rúgásaid? :)
ti magyarok szégyenei...
csak úgy....
@verőce21: ti magyarok elbutult szégyenei... ,így teljes és valós a mondat!
verőce21
@csak úgy...: Régi dakota közmondás: ”a parasztnak az a dolga, ha esik az eső, álljon be az eresz alá. Ezt a paraszt ma is tudja” - csak te paraszt nem tudod...!
csak úgy....
@verőce21: bezzeg te buta "dakota" paraszt, - te ezen nöttél föl ...,most fogjam magam és csodáljalak? :)
ezt a paraszti "dakota" - elcsépelt bölcsességedet ez utóbbi 6-7 évben már cca. 200 X elsütötted,persze nálatok elmedeficiteseknél ez nem újdonság! - a nejed nem szokta mondani rád,hogy kibaxottu unalmas vagy? :)
verőce21
Egy könnyebb, korszerűbb légkondicionált járműállomány fejlesztése nem ostobaság...!
De ezt a hálózatot nem szabad fejleszteni, mert a vasúti pályák ma is a másfél évszázados alépítményeken futnak, amelyeknek a járműterhelése még jóval alatta maradt a mai járműveknek...!

Azonkívül, vidéken mindenhol távol rakták az állomásokat a településektől, nem úgy, mint pl. az akkor már polgárosodott Németországban, ahol mindenhol a települések főutcájának végében állt meg a vonat. Igy ma is jól használható lakossági szállításokra...!
A magyar vidéken, a helyi Döbrögik mindig lefizették a vasútépítő mérnököt, vagy kitűző mérnököt, hogy a cukorrépa táblájuk közelében legyen a vasútállomás, hogy könnyen tudjanak szállítani... A lakossági szállítás másfél évszázada ötödrangú szempont volt vidéken... A polgárosodásnak nem volt még érdekérvényesítő szerepe...!
verőce21
@csak úgy...: Az a bajod, hogy a reflexeid és az elmeállapotod pocsék..., az állandó hazaárulás vesztese vagy.
Már csak pocskondiázni, vádaskodni, elmebetegeskedni tucc, mint az átlag gyogyósok a diliházban…!
csak úgy....
@verőce21: @KisTehen: megdöbbentö,hogy benneteket egy anyaggá gyúrt össze az istenetek és belöletek teremtette a fideszes káoszt a jó magyaros,cseresznyepaprikás ,szürkemarhás mangalica elbaxott fost!
tanuljatok kínaiul de a maradék oroszotok sem árt! :)
verőce21
@csak úgy...: Te egy kib@szottul buta Paprikajancsi vagy...!
csak úgy....
@verőce21: te egy "kib@szottul buta" @KisTehen: vagy ! :) - persze nektek ezt szánta és hozta a fidesz! :) ti 0rbánra bólogatós betegek, ti nem is érdemeltek többet!
akik azt hiszik,hogy az ö dagadt,elterebéjesedett,miniszterelnöküknél nincs okosabb a világon, azok valahol afrikában vagy ázsiában élnek - persze nektek állítólagos magyaroknak vannak ázsiai gyökereitek, 0rbánotoknak még idiai is! :) - persze ez nem azt jelenti,hogy bölcs mint a ghandi..., ö a leg alsóbb kasztból származik indiából,persze ö nektek így is jó! :) -nektek az a lényeg,hogy csalhassatok és lophassatok míg a cigány báró uralkodik! :) -magyarok,magyarság leszarva, -ti kártékonyabbak mint a tatárok,törökök...és a komcsik! már az utóbbi népszámlálásból is kiderül,ha nem számold a betellepülöket, akkor a fidesz " munkássága" alatt,több mint 1 millióval fogyott a magyar! - persze lesznek helyettük vendégmunkások akik nem migráncsok! :)
ha egyszer diktátor lehetnék,akkor én is hozzátok hasonló ,buta barmocskákat szeretnék alattvalónak, akik ha kibaxtam velük.átbaxtam öket, akkor is megvédenének,mert nem én lennék a hibás,ott a gyurcsány + a soros,brüsszel...,ugye,ti buta faxok! :)
csak úgy....
@KisTehen: @verőce21: ti kibaxottu kevesek és buták vagytok! - remélem megéritek,és nem a kölkeitekkel baxtok ki meggyözödésböl! :) - akik útálni fognak benneteket! idióta szülök mitöl érdemelnének többet,akik kockáztatják a porontyaik lehetöségeit,tudását ...,vezekelni fogtok! :)
hastáncos nö lesz belöletek a pokolba,nektek az is menni fog...
jáger laszló
Azért +állapítható,hogy nem Lázár tehet a MÁV vonatainak életkoráért,sem a vasúthálózat szerkezeti állapotáért
Ezt a Lázár mind örökölte!!!
Ennyit az objektivitáshoz!! !
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@csak úgy...: Már csak pocskondiázni, vádaskodni, elmebetegeskedni tudsz, mint az átlag gyogyósok a diliházban…!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.