A kormány műszaki nehézségekre hivatkozott tavaly, amikor az emberek napelemekkel akarták volna átvészelni a „rezsicsökkentés” megbicsaklását.

Orbánék nemsokára feloldhatják a napelemstopot, ami eleve indokolatlan volt egy szakértő szerint

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hamarosan feloldhatja a kormány a napelemstopot – értesült az ATV Híradó.  Tavaly november 1-étől az újonnan telepített napelemek tulajdonosai számára megszűnt a többletenergia visszatáplálása a hálózatba, amiért cserébe a felhasználók „ingyen áramot” kaphattak. Ennek előzménye, hogy miután az Orbán-kormány tavaly augusztusban bejelentette a rezsicsökkentés korlátozását, hirtelen rengetegen jelentkeztek a napelemekért. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nem sokkal később azt nyilatkozta, hogy a napelemekre nagyobb az igény, mint amennyit a hálózat jelenleg be tud fogadni, éppen ezért a kormány betáplálási stopot vezetett be.

Valójában nem volt műszaki akadálya a hálózatba történő visszatáplálásnak

– mondta a Híradónak a Napelem Szövetség elnöke, Kiss Ernő. Szerinte a közel 200 ezer kérelemből, amit a tilalom előtt benyújtottak, nagyjából 30 ezer volt komolyanvehető. Az ATV-nek emellett azt is elmondta:

Információi szerint a tiltást az Orbán-kormány egyes trafó körzetekben október 1-jétől feloldja.

Gyakorlatilag megerősítette ezt a Híradónak az Energiaügyi Minisztérium is. Reakciójukban azt részletezik, hogy a kormány 160 milliárd forinttal támogatott mindenféle, a hálózat fejlesztését célzó beruházásokat, melyek újabb 3000 megawattnyi napenergia-kapacitás rendszerbe kapcsolását teszik lehetővé.

A minisztérium szerint a korlátozás feloldásáról augusztus végéig készül egy javaslat, a kormány ennek ismeretében hoz majd döntést.

Forrás: ATV Híradó

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Orbán, a fő-villanyszerelő majd dönt...
csak úgy....
még jó,hogy 0rbánék még ennél nagyobb dolgokban is tudtak,tudnak és tudni fognak hazudni! :)
ómió
Má' megint ez az "efftársi indokoltság"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.