Péntekre kiadták az országos riasztást. Felhősszakadás, zivatar bárhol előfordulhat. 

Egy hullámzó frontálzóna éri el a Kárpát-medencét, amely hatására csapadékra és nagy hőmérséklet-különbségre kell számítani. A fél országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki. 

Ítéletidőt hoz a hétvége: Zápor, jégeső, viharos szél és kegyetlen lehűlés jön

Péntek kora délelőttig elsősorban az ország északi, északnyugati felén képződnek zivatarok, amelyek fő kísérőjelensége a felhőszakadás lesz. A zivatarokhoz erős vagy viharos széllökés és minimális eséllyel jégeső is társulhat

- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól elsősorban az Alföldön és az északkeleti tájakon számíthatunk zivatarokra, amelyekhez viharos széllökés (60-90 km/h), jégeső (2-5 cm) és felhőszakadás (25-50, néhol > 50 mm) társulhat.  Akár heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket lokálisan károkozó szélroham (> 90 km/h) és 5 cm feletti jég is kísérhet.

Péntek estétől délnyugat felől kiterjedt zivataros rendszer várható, amelyhez a felhőszakadás (30-60, helyenként > 60 mm) mellett kezdetben a már említett heves kísérőjelenségek is társulhatnak. A csapadékrendszer az éjszaka folyamán fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 37 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva várhatók a magasabb értékek. Késő este 20, 27 fok valószínű.

Hétvégére jön a lehűlés

Szombaton erősen felhős idő valószínű, keleten több napsütéssel. Eleinte csak nyugaton, később egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik. 22-25 fok köré csökken a hőmérséklet, de a Tiszántúlon melegebb lehet – írja a Köpönyeg.hu.

Vasárnap marad az erősen gomolyfelhős idő, csak délután a Dunántúlon szakadozik a felhőzet. Többfelé fordul elő zápor, zivatar, felhőszakadás. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Mindössze 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet. Kora őszies időnk lesz.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Éjszaka 10-15 fok, nappal 20-25 fok két napig, aztán felmelegedés. Ez mitől kegyetlen lehűlés? Kegyetlenül hülye vagy, az igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.