A heves zivatarok miatt több BKK-járaton is fennakadásra kell készülni pénteken. A tűzoltók rengeteg riasztást kaptak a hirtelen lezúdult nagy eső miatt a fővárosban. Az eső miatt lezártak két sávot az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál.

Elesett Budapest a pokoli vihar miatt, több BKK-járaton fennakadásokra kell számítani, óriási a torlódás az M0-s autóúton

Megbénult a közlekedés Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán jelezte, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt hol kell jelentősebb fennakadásra készülni a tömegközlekedésben:

Az M3-as metró az Ecseri út megállóban nem áll meg, a Népliget és Határ út között állomáspótló autóbusz közlekedik.

Az M4-es metró a Bikás park megállóban nem áll meg. Az 1-es villamos, illetve a 7-es, az 58-as, a 114-es és a 213-as autóbusz igénybevételét ajánljuk.

A 3-as villamos az Örs vezér tere M+H és Kőbánya alsó vasútállomás között nem közlekedik. A 85-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk.

A 28A villamos helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető (Kozma utca) között pótlóbusz közlekedik.

A 37-es villamos az Őrház és az Új köztemető (Kozma utca), a 37A villamos az Őrház és a Sörgyár között nem jár.

A 62A villamos Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és az Örs vezér tere M+H között nem közlekedik. A 85-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Az 54-es és az 55-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Gubacsi út, a Külső Mester utca, a Táblás utca és a Gyáli út megállót. A 255E autóbusz szintén terelve jár, a Táblás utcát nem érinti.

A 99-es és a 123A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Mártírok útja / Nagysándor József utca, a Zobor utca, a Magyar utca és a Temesvár utca / Mártírok útja megállót.

Jó hír azonban, hogy a 2B villamos ismét a teljes vonalon közlekedik, ahogyan a 42-es villamos is. 161-es, a 161A, a 168E és a 262-es autóbusz az eredeti útvonalon jár. Törökbálinton a 88-as, a 172-es, a 173-as és a 272-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik – írja az Index.

Az eső miatt lezártak két sávot az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze a burkolaton, ezért két sávot is le kellett zárni az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál – közölte az Útinform péntek reggel.

Azt írták: a lezárás miatt az M5-ös autópálya felé tartók számítsanak rá, hogy a 12-es és a 13-as kilométer között csak a külső sáv járható.

Nyolc kilométeres a torlódás

- tették hozzá.

Több baleset is volt

Az M51-es autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán baleset történt. A 26-os km-nél a külső sávot lezárták.

Felborult egy kamion a 62-es főúton Seregélyes déli határában. A 27-es és a 30-as km-nél fekvő két körforgalom között a főutat lezárták, a járműveket a városon át elterelik. Elhúzódó mentés várható, az arra közlekedők fokozott figyelemmel autózzanak – teszik hozzá.

Van, ahol aszfaltozás miatt várható dugó

Az M4-es autóút főváros felé tartó oldalán, a 27-es és a 23-as km közötti szakaszán aszfaltoznak, ezért Üllő és Vecsés között a járműforgalmat a pályával párhuzamosan futó, úgynevezett gyűjtő-elosztó pályára terelik. A munkaterületnél torlódik a forgalom a reggeli csúcsban.

Az M5-ös autópályán Budapest felé, a 114-es km-nél, a Kiskunfélegyháza-dél csomópontban építési munka miatt a lehajtó ágat lezárták. Kerülni, az autópályán tovább haladva, a következő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül, Röszke felé visszafordulva lehet, majd a Kiskunfélegyháza-dél csomópontnál tudnak a város felé lehajtani – tájékoztatott az Útinform.

OKF: pincéket, garázsokat, aluljárókat árasztott el az eső a fővárosban

 Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből.

Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Az időjárás a hétvégén sem lesz jobb, nagy lehűlés jön.

Forrás: Index, Infostart

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Két hét múlva esedékes az atletikai vb. megnyitója, aztán rögtön utána a világ legpompásabb (legpazarlóbb) tűzijátéka, ami még a Jupiterről is látszik majd, közben pedig egyre nő a covid örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.
A kilátásaink hihetetlenül kedvezőek, de meglátszik soros aknamunkájának eredménye és Karácsony alkalmatlan a város vezetésére. Ha megafonos Tarlós lenne, ilyen esőzés nem lenne, meg a covid se, meg a vb. se. Vagy várj csak, vb. az mindenképpen lenne, vizes atlétikai néven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.