A vízügy emberei Balatonmáriafürdőn lebontják az illegális stégeket.

Bontani kezdi a Vízügy az illegális balatoni építményeket

Évtizedes probléma ez is, most lép a Vízügy. Forrás: Pixabay

A stégekre rakott kapukat is eltávolítják – írja a hírbalaton.hu. Galácz György polgármester szerint mióta -33 éve – a település élén áll, egy hatóság sem tett semmit az illegális stégek felszámolása ellen, ezért azok egyre szaporodtak. „Csak üdvözölni tudom, hogy a vízügy, amelyik nem is hatóság, nem tűr tovább” – fogalmazott.

Galácz szerint lakossági bejelentések nyomán jelentek meg a vízügy emberei, szedik le a kapukat a stégekről, és megkezdték több illegális bejáró elbontását is a tóparton – írja a 24.hu.

Balatonfenyves határától kezdve, nyugatra haladva, egyelőre csak az állami tulajdonú partszakaszokon végzik a munkát – tette hozzá. A stégek kapuval lezárását kormányrendelet tiltja, ha közösségi partszakaszhoz kapcsolódó stégről van szó, mivel a tómeder is állami tulajdon, nem zárható le a stég.

A polgármester tudomása szerint, ahol szerepel név az engedély nélküli stégeken, ott a tulajdonosokat megpróbálják elérni, hogy maguk bontsák el, számolják fel a bejárókat, vagy ha arra van lehetőség – főleg a vízben lévő víziállásoknál – ott szerezzenek rá engedélyt. Különben ki kell fizetniük az elbontatást, ami több százezer forint is lehet.

Balatonmáriafürdő mintegy 7-8 kilométeres partszakaszán már 120 illegális bejáróstég található.

Forrás: Hírbalaton, 24.hu
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Vége, vége, vége mindennek
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.