Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton milyen törékeny ökológiai kincs, és mennyire kell vigyázni rá – jelentette ki a területfejlesztési miniszter A szörnyek és sellők című zenés mesejáték kapolcsi előadását megelőző köszöntőjében szombaton.

Navracsics Tibor is félti a Balatont: "Az előző nemzedékek és magunk sem vigyáztunk kellőképpen a tóra"
Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Kőfesztről tartott kékkúti sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával a Káli-medence tíz településén megvalósuló rendezvénysorozat augusztus 2-tól 6-ig tart. MTI/Katona Tibor

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat egyik fő gondolata a fenntarthatóság.

A miniszter azt mondta:

bár az előző nemzedékek és magunk sem vigyáztunk kellőképpen a tóra, talán a gyerekek majd fognak, ha megtanulják, hogy mit kell tenni, hogyan kell megőrizni "az épségét, a szépségét és az egészségét a Balatonnak". Erre is megtanít a mesedarab

- fogalmazott Navracsics Tibor.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója elmondta: A szörnyek és sellők című zenés gyerekdarab Jeney Zoltán A balatoni kacsavész című, Baranyai András által illusztrált mesekönyve alapján készült.

A színdarab – ahogy a könyv is – a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány ötlete nyomán az EKF program támogatásával, az Art-Színtér közreműködésével jött létre.

A szervezők tájékoztatása szerint a darab rendezője Ozsgyáni Mihály, a zenéket Náray Erika és Berdísz Tamás szerezte. A szerepekben olyan művészek láthatóak, mint Gábor Márkó, Tarlós Ferenc, Oláh Béla, Nagy Enikő, Pánics Lilla, Zsichla Dániel, Jerger Balázs vagy Marjai Virág. A színdarab látványáért Rákay Tamás tervező felelt.

A mesedarabot júliusban és augusztus elején balatoni strandokon játsszák.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos maffiózó, szemforgató hazug disznó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Balaton
Teljesen L koszolódik...
Fürdött itt már hortysta, rákosista,kádárista és sok mii1más náció is!!
Ha nem vigyázunk,teljesen elkoszolódik!!??
Ugyebár tisztelt hölgyeim és uraim!!??
nahát!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
"bár az előző nemzedékek és magunk sem vigyáztunk kellőképpen a tóra,talán a gyerekek majd fognak" Navracsicsnak sincs több esze,mint a többi fidesznyiknek. A gyerekek hogy vigyázzanak majd a tóra?Remélhetőleg mire a mostani 10-14 évesek felnőnek orbán,és a falkája már csak rossz emlék lesz. Mt tehetnek majd a gyerekek a tönkretett körbebetonozott tóval,ahol kiirtották a nádast,hogy adófizetői pénzen lölő,és a nemzeti töklámpás vejkó kikötőt építsenek a neres újgazdagok luxushajóinak. Vagy a Fertő tó, amit megintcsak a ner újgazdagjai miatt tettek évtizedekre tönkre. Félelmetes,ahogy,és amilyen elánnal igyekszik hazavágni a fidesz az országot. Ahol nincs mérgező akksigyár,azt más módon teszik tönkre...
namihami
Nocsak, valamire végül nem ő tehette rá a kezét? Egy nagyobb kutya beelőzött?
jesz
oszt hol az unijós péz? he? ne a Balatonról süketeljen...

ígérjen már valamit, jó hallani ahogy hablatyol a nagy semmiről
balos
@szópó-ómió:szópós csicska fel a geci seggire előre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.