Az állami lottócég bevételeiből júliusban sem az oktatás- vagy az egészségügyet finanszírozták, hanem inkább fideszes érdekeltségeket tömtek ki vele, ismeretlen célokra adakozva. 

Pénzesőt szórt fideszes vállalkozókra a Szerencsejáték Zrt.

Könnyű pénz, biztos jó helyen lesz. Forrás: Pixabay

Rekordösszegű, csaknem bruttó egymilliárd forintnyi szponzorpénzt osztott ki júliusban mindössze két hét alatt a Szerencsejáték Zrt. támogatásokról döntő leánycége. A közzétett lista alapján bőven százszoros különbség is volt az egyes kedvezményezetteknek megítélt pénzek között, hiszen a legkisebb összeg 5 millió forint + áfa volt, míg a legnagyobb 630 millió + áfa volt.

Az egymilliárdot közelítő összegen tízen osztoztak. A júliusi támogatási keret 82 százalékát, bruttó 800 milliót egyetlen kedvezményezett, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kapta. Hogy pontosan mire, az nem derült ki, hiszen a támogató ezt sosem jelzi a havi támogatási listán - írja a HVG

Az alapítványi formában működő Magyar Turisztikai Szövetség ezer szállal kötődik a turisztikai ágazat kormányzati szervéhez, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ):

· az alapítvány kuratóriumi elnöke Princzinger Péter 2017-ig az MTÜ vezérigazgató-helyettese volt

· az alapítvány kuratóriumi tagja Könnyid László szintén volt az MTÜ vezérigazgató-helyettese

· Kuratóriumi tag az alapítványnál Légli Ottó, a Borászok borásza díj és az Év Bortermelője díj korábbi nyertese is, a Fidesz–KDNP balatonboglári önkormányzati képviselője.

2021-ben a Légli borászcsalád négy gazdasági érdekeltsége alkotta konzorcium jelentős támogatást kapott az MTÜ-től, hogy a Balatonboglárhoz tartozó Szőlőskislakon turisztikai attrakció épüljön.

Szintén kuratóriumi tag az alapítványnál Somlyai Zoltán, aki a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a szállodamenedzsere, ő a vezérigazgatója ugyanis a BDPST Hotel Management Zrt.-nek, amely a BDPST Group szállodáit üzemeltető cég.

A Szerencsejáték-cég júliusi támogatási listáján 60 millió forint + áfa a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak jutott. Ez az első polgári körből, az Orbán Viktort és egykor Vona Gábort is soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Körből kinőtt „civil” szervezet.

Forrás: hvg
Fotó: pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Amit ezzel a lottóhúzással össze majomkodnak,szörnyű! A németeknél kisorsolják a hat számot
és kész! / 6aus 49 ! Igaz a komcsik privatizálni akarták még a szerencsejátékot is!
A hatoslottó oké! Nincs szarakodás kisorsolják a 6 számot és el van intézve! OK!
ómió
Na, efftársak! Lesz mit "átalakítanotok efftársi vénájúra"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.