Az infláció, illetve a piactorzító, kommunista tervgazdaságot idéző ársapkák kivezetése a fideszes szavazóbázisnak tekinthető nyugdíjasokat különösen súlyosan érinti.

Kétségbeesetten próbálja elbliccelni szavazóinak novemberi nyugdíjemelését a fideszes kormány

Ha nincs választás, nincs ingyen pénz sem. Forrás: Pixabay

Most mégis úgy fest, hogy hoppon maradhatnak, mert elmaradhat a novemberi kiegészítő nyugdíjemelésük – írja a Blikk.

Egy hónapja a különböző prognózisok alapján 3 százalékos novemberi emelés tűnt reálisnak. Tartani lehet azonban attól, hogy ha a jegybank tovább csökkenti a várakozását – mint tette az legutóbb –, és a kormányzat tavalyi példáját követi, végül egyáltalán nem, vagy csak igen csekély mértékben lehet majd novemberben kiegészítő emelés. Az önkormányzati, illetve uniós képviselői választások ugyanis a korábbi tapasztalatok szerint annyira nem nyitják meg a kormányzati pénzcsapokat, mint az általános választások

írja az mfor.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint akár el is maradhat a novemberi emelés, bár úgy vélte, a fideszes kormány ezt talán nem meri meglépni.

Szerinte a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés akkor nem marad el, ha a szeptemberi előrejelzés azt mondja, hogy január-augusztus hónapok alapján 15 százalék feletti lesz az éves infláció. A kormányzat viszont folyamatosan gyorsuló ütemben csökkenő inflációról kommunikál, ami arra is utalhat, hogy ha szeptemberben ez a szám 15 százalékot mutatna, elmaradna a novemberi nyugdíjemelés. Ennek komoly politikai kockázata lenne, ezért vélhetően 1,5, de legfeljebb 3 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről dönthetnek majd.

Másfél százalékos emeléssel 211 120 forintra nőne novemberben az átlagos nyugdíj, s novemberben így 31 200 forintot kapnának a nyugdíjasok a januárig visszamenő emelés miatt. 3 százalékos emelés esetén – ami havi 6 240 forintot jelent – 214 240 forintra nőne az átlagnyugdíj, és novemberben átlagosan plusz 62 400 forintot kapnának az ellátottak.

Forrás: Blikk, mfor

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd a KSH "kiszámolja", 14,9%. Olcsóbb lesz a torony daru, és előfizetésért ingyen lehet okos telefont kapni. Miután nyugdíjas kosarat nem számol. Hogy egy félévig 20-25% volt az infláció, sőz az élelmiszer infláció 50% körüli, így jártunk! Szakadjon rájuk az ég!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:47 ♦ Először is egy idióta elmebeteg vagy, mert összemosod a liberalizmus a fasizmussal! Az infláció mérésére szolgáló fogyasztói kosár egyik meghatározó eleme az üzemanyag, ami jelentősen emelkedik. Mivel az lényegesen nagyobb súllyal szerepel, így nem igen érződik semmiféle inflációletörés ... ennyi! Tehát, ha nem lett volna magasan rögzített hatósági ár, (ársapka) magától is letört volna az infláció! Vagyis már régóta olcsóbbak lennének! Ez nyílt beismerése annak, hogy mesterségesen fenn kell(ett) tartani a magas árakat, hogy azok magasabb ÁFA-bevételt termeljenek az államnak. A forint pedig permanensen romlik! Varga Mihályék nem tagadják: 425 forintos euróval számolnak az őszre. A kabinet Brüsszelre mutogatva növeli januártól több mint 40 forinttal az üzemanyagok jövedéki adóját. Pedig a forintgyengülés miatt előállt uniós emelési kötelezettség ennek töredéke . Cicuska b+, ez nem a fidesz szeminárium szintere , te seggfej!
izéke
@Eladott Ország: kár magyarázni neki,ő is tudja de akkor is ezt irja mert egy hitvány ócska féreg ez a macska,arra jó csak ,hogy lapáttal agyoncsapja az ember
Nessy
@izéke: Agyoncsapni??? Max. fejbe vágni!
Dr plágium
Nemcsak próbálja meg is teszi. Arra megy minden döntés pl. a kötelező akciók.. vagy beszerzési
áron való értékesítés. Két legyet üt egy csapásra, nem emeli nyugdíjakat és csapást mér a külföldi áruház láncokra. Aztán marad nekünk a CBA ...
ómió
Efftársak! Ti azt elhazudni próbáljátok kétségbeesetten!
Yoda69
@Őrnagy: Naci Barom! Amit idehanytal tele van hazugsaggal es csusztatassal. Fuss neki meg 1x!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.