A Jobbik családi kártyát vezetne be és ezen keresztül folyósítaná a családi pótlékot, amelyet duplájára emelne, és amelyet garantáltan a gyermekek szükségleteire kellene fordítani a családoknak – mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton sajtótájékoztatón.

A Jobbik családi kártyát vezetne be és ezen keresztül folyósítaná a családi pótlékot
Fotó: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok vezérszónoka felszólal a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Soós Lajos

Z. Kárpát Dániel az iskolakezdési támogatások kapcsán elégtelennek nevezte a kormány azon intézkedését, hogy a szeptemberi családi pótlékot korábban, augusztus végén utalja.

Kijelentette,

dedikáltan az iskolakezdéshez a családi pótlék kétszeresének megfelelő összeget kellene utalni plusz támogatásként a családi kártyán keresztül az érintetteknek.

Arról is beszélt, hogy a családi pótlék értékének több mint fele már elpárologott az infláció miatt, ezért a Jobbik megduplázná az összeget, amelyet a családi kártyán folyósítana, és azt alapvető élelmiszerre, gyermeknevelési cikkekre, a gyermek szellemi és kulturális épüléséhez szükséges dolgokra lehetne fordítani, szerencsejátékokra, dohánytermékre, élvezeti cikkekre azonban nem.

A politikus azt mondta, garantálni szeretnék, hogy a gyermek érdekében hasznosuljon ez a támogatás.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari: 17:55 Osztán, mondja már meg maga, hogy milliárdoséknak minek a "családi pótlék"?? Meg miért is kapott szijjártó péter a dunakeszi házában található feszitett tükrú medencéjéhez rezsi támogatást, akkor amikor aki nem villamos energiával, vagy gázzal fútött- az csak nézte, hogyan égnek a műanyag üvegek a kályhában. Rossz az egész rendszer- úgy ahogy van.
Megjegyezném továbbá, hogy nem mindenki lumpen, meg elborozgató szülő, aki nem rudja a legújabb iphont megvenni a gyereknek. Vannak ott bőven objektiv okok is. Nem nagyon szeretem az általánositást- mert nem igaz.
Nessy
@Sakk Matt: Ez teljesen logikus. Én arra gondoltam, ha rendszeresen ez lenn. Mármint az, hogy csak a gyerekre. Egyébként nem gond, mert kétszer bevásárolnak rajta élelmiszert, oszt jó napot,
kereső
@Shikari: Kezdjük ott, hogy ez már nem "csp"- csak beragadt a neve. Iskoláztatási támogatásról beszélünk, az alanyi jogosultságot meg az első orbán kormány vezette be. Talán célszerú lenne, a járandóságot egyéb feltételekhez is kötni- nem csak az iskolához. Mondjuk 15 nap munkaviszony havonta- akkor arra a hónapra kapja a család, ha nincs akkor nem kap. Egyébként ma már ott fenn , a felső két decilisnél nem is adnám- minek?
teuton
Jogilag nezve (magyar es EU-törvenyek) hülyeseg, kivitelezhetetlen, mert a csp a gyerek nevelöjenek(/gyamjanak/ogi kepviselöjenek jar (akar nagyszülö vagy rokon is lehet!). Tehat a gyam arra jöltheti, amire akarja, ugysem ellenörizhetö. Csak ha bizonyithatoan elhanyagolja a gyereket, akkor vonhato felelössegre.
Sakk Matt
@kereső: Alapesetben egyetértenék, hiszen pontosan tudjuk, kik élnek vissza vele. Csakhogy azok a szerencsétlen gyerekek nem tehetnek róla, hova születtek és milyenek a szüleik!
Vagyis mégis jobb, mint a semmi, hogy dedikált kártyán kapjanak pl iskolakezdési támogatást.
A csp pedig hiába megy ilyen kártyára, a helyi boltban mindig lesz, aki mosóport üt be a kannás helyett..pláne, ha meg is kenik picit. Ez ilyen, ha ezt harapom ez az ujjam fáj, ha azt... Amíg Orbánéknak az a család, az alkesz apa férfi, 2 doboz cigi anya az nő és a nyomorgó kölkök, addig ez van :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.