A Jobbik családi kártyát vezetne be és ezen keresztül folyósítaná a családi pótlékot, amelyet duplájára emelne, és amelyet garantáltan a gyermekek szükségleteire kellene fordítani a családoknak – mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton sajtótájékoztatón.

A Jobbik családi kártyát vezetne be és ezen keresztül folyósítaná a családi pótlékot
Fotó: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok vezérszónoka felszólal a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Soós Lajos

Z. Kárpát Dániel az iskolakezdési támogatások kapcsán elégtelennek nevezte a kormány azon intézkedését, hogy a szeptemberi családi pótlékot korábban, augusztus végén utalja.

Kijelentette,

dedikáltan az iskolakezdéshez a családi pótlék kétszeresének megfelelő összeget kellene utalni plusz támogatásként a családi kártyán keresztül az érintetteknek.

Arról is beszélt, hogy a családi pótlék értékének több mint fele már elpárologott az infláció miatt, ezért a Jobbik megduplázná az összeget, amelyet a családi kártyán folyósítana, és azt alapvető élelmiszerre, gyermeknevelési cikkekre, a gyermek szellemi és kulturális épüléséhez szükséges dolgokra lehetne fordítani, szerencsejátékokra, dohánytermékre, élvezeti cikkekre azonban nem.

A politikus azt mondta, garantálni szeretnék, hogy a gyermek érdekében hasznosuljon ez a támogatás.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ha bevásárolok a boltban, akkor nem számolom ki, hogy mennyi kenyér, mennyi tej, mennyi vaj, vagy párizsi a gyerekeké, mennyi a család többi tagjáé. De ugyanígy a tisztítószerek, tisztálkodási szerek stb. esetében sem.. Zakkant ötlet!
ómió
Jé! Pedig "szövetséges pártotok" 96-ban, ahol tehette, még inkább azt is lenyulta!
Sakk Matt
@Nessy: "dedikáltan az iskolakezdéshez a családi pótlék kétszeresének megfelelő összeget kellene utalni plusz támogatásként a családi kártyán keresztül az érintetteknek."

Iskolakezdéshez ritkán vesznek párizsit, kenyeret vajat és tejet!
Ez teljesen jó ötlet, mert apu és anyu nem tudja borra és cigarettára fordítani az összeget.
Sakk Matt
@KisTehen: Hány olyan üzlet van zsákfalfakban, ahol iskolakezdésre tudsz bevásarolni? Ha pedig van, akkor 2021 óta kötelező az online kassza, bazmeg!
kereső
@Shikari: 17:55 Osztán, mondja már meg maga, hogy milliárdoséknak minek a "családi pótlék"?? Meg miért is kapott szijjártó péter a dunakeszi házában található feszitett tükrú medencéjéhez rezsi támogatást, akkor amikor aki nem villamos energiával, vagy gázzal fútött- az csak nézte, hogyan égnek a műanyag üvegek a kályhában. Rossz az egész rendszer- úgy ahogy van.
Megjegyezném továbbá, hogy nem mindenki lumpen, meg elborozgató szülő, aki nem rudja a legújabb iphont megvenni a gyereknek. Vannak ott bőven objektiv okok is. Nem nagyon szeretem az általánositást- mert nem igaz.
Nessy
@Sakk Matt: Ez teljesen logikus. Én arra gondoltam, ha rendszeresen ez lenn. Mármint az, hogy csak a gyerekre. Egyébként nem gond, mert kétszer bevásárolnak rajta élelmiszert, oszt jó napot,
kereső
@Shikari: Kezdjük ott, hogy ez már nem "csp"- csak beragadt a neve. Iskoláztatási támogatásról beszélünk, az alanyi jogosultságot meg az első orbán kormány vezette be. Talán célszerú lenne, a járandóságot egyéb feltételekhez is kötni- nem csak az iskolához. Mondjuk 15 nap munkaviszony havonta- akkor arra a hónapra kapja a család, ha nincs akkor nem kap. Egyébként ma már ott fenn , a felső két decilisnél nem is adnám- minek?
teuton
Jogilag nezve (magyar es EU-törvenyek) hülyeseg, kivitelezhetetlen, mert a csp a gyerek nevelöjenek(/gyamjanak/ogi kepviselöjenek jar (akar nagyszülö vagy rokon is lehet!). Tehat a gyam arra jöltheti, amire akarja, ugysem ellenörizhetö. Csak ha bizonyithatoan elhanyagolja a gyereket, akkor vonhato felelössegre.
Sakk Matt
@kereső: Alapesetben egyetértenék, hiszen pontosan tudjuk, kik élnek vissza vele. Csakhogy azok a szerencsétlen gyerekek nem tehetnek róla, hova születtek és milyenek a szüleik!
Vagyis mégis jobb, mint a semmi, hogy dedikált kártyán kapjanak pl iskolakezdési támogatást.
A csp pedig hiába megy ilyen kártyára, a helyi boltban mindig lesz, aki mosóport üt be a kannás helyett..pláne, ha meg is kenik picit. Ez ilyen, ha ezt harapom ez az ujjam fáj, ha azt... Amíg Orbánéknak az a család, az alkesz apa férfi, 2 doboz cigi anya az nő és a nyomorgó kölkök, addig ez van :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.