A Barátok Közt Berényi Mikije az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetőjeként is tevékenykedett –  írta meg a 168.hu

Szőke Zoltán lebukott, kirúgták a munkahelyéről

Fotó: RTL

Szőke Zoltán, a Barátok közt sorozat Berényi Mikije lebukott, és emiatt eltanácsolták az állásából. Szőke Zoltán a napi sorozaton túl is ismert színész, többek között részt vett a TV2 Totem című műsorában is. Az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetőjeként is tevékenykedett.

„Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra” – nyilatkozta régebben munkájával kapcsolatban.

Azonban most kiderült, hogy a hátterében készült valami, amire most fény is derült. Az Erdőkertes önkormányzata által közzétett friss Facebook-poszt szerint Szőkét kirúgták a művelődési házból. A posztban nyolc pontba szedve fejtik ki az eseményeket, amelyek vezettek a döntéshez. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat támogatásával végzett tanfolyamot, amely elengedhetetlen volt Szőke Zoltán és egy kollégája intézményvezetői pozíciójához. Azonban a megszerzett papírok birtokában mindketten vállaltak egy további 8 órás pozíciót egy másik önkormányzatnál. A 168.hu az alábbiakat közölte le a bejegyzésből:

„1. Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője, ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd 2 nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Eközben Kerepes Város Önkormányzat képviselőtestülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta.

2. Kerepesi Művelődési Ház hivatalos facebook oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült.

3. Az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy kis magyar abszurd: az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.

4. Az Erdőkertesi Önkormányzat költségtérítéssel és munkaidő kedvezménnyel támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadettet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, ami az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. Nyilván a saját intézményünk számára képeztettük őket, nem volt szó más karrierpályáról.

5. Az erdőkertesi képviselőtestület június 27-i ülésén úgy ítélte meg, hogy Erdőkertest komoly érdeksérelem érte. Nem járult hozzá ahhoz, hogy Bajáki Bernadettet a kerepesi vezetői pozíciója mellett visszafoglalkoztassa tanácsadói szerződéssel a Faluház. Másrészt nem járult hozzá a Képviselőtestület ahhoz, hogy 4 óra munkavégzésért 8 órás munkabért fizessen a fenntartó.

6. Ennek következményeként Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg a Képviselőtestület, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a Faluházban.

7. Az új intézményvezető, Szurdi Miklós felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8-órás állása között. Szőke Zoltán a kerepesi 8 órás munkavégzést jelölte meg.

8. Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette. Ezek a tények a Faluház körül. Az önkormányzat köszöni Szőke Zoltánék munkáját, az új vezetőnek, Szurdi Miklósnak eredményes munkát kíván.”

Forrás: 168.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A nemzethy való seggek igyekeznek jobban élni,mint a fenntartóik!Legalább dolgoznak ?Hát ennyire azért nem kéne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.