Nem könnyű ez a időszak a családoknak.

Kiderült, mennyibe kerülhet idén az iskolakezdés egy gyerekreMTI Fotó: Balogh Zoltán

A Regio Játék saját vásárlói között végzett felmérést a tanévkezdéssel kapcsolatban, melynek eredményei alapján a vásárlási láz július második felében kezdődik, és augusztus közepétől indul be igazán. A piacesprofit.hu szemléje szerint a kutatás arra is rámutatott: 

egy gyermek beiskolázása akár 65-85 ezer forintra is rúghat, amennyiben új iskolatáskát is kell venni.

Alapvető iskolaszerekre, például füzetekre, tolltartóra, írószerekre és rajzfelszerelésre a játékkereskedő kutatásában résztvevők egyötöde 20 ezer forintnál kevesebbet, fele 20-30 ezer forintot, míg egynegyede 30-40 ezer forintot szán. Idén a szülők harmada nem vásárol új iskolatáskát gyermekének, ahol viszont szükséges, ott a többség (45 százalék) a 25 ezer forint alattiakat részesíti előnyben, ennél olcsóbbat a válaszadók 30 százaléka, drágábbat pedig 25 százaléka választ.

Az alapvető tanszerek és az iskolatáska mellett egyébként 20-30 ezer forint elmegy például tornaruhára, tankönyvre és sportcipőre. Így június ki összességében, hogy 1 gyermek iskolakezdése 65-85 ezer forintba is kerülhet a magyar szülőknek.

A szemmel láthatóan magas beiskolázási költségek a családok háromnegyedét jelentősen megviselik, tízből kilencen ezért tudatosan készülnek a nyár végi plusz kiadásra.

Forrás: piacesprofit.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
nem köll annyi gyereket csinálni, - hiszen szülni is csak a megadott idöpontokban szabad!
ómió
Pedig Bokros efftárs ezt anno még családipótlék-megvonással is "segítette"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.