Átlagosan ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb áramot fogyasztunk idén, az elszabadult árak miatt.

Ebben is rekordot hozott a kánikula: Hétfőn több áramot használtunk, mint a nyáron bármikor

Illusztráció: Pixabay.com

Hétfőn regisztrálták az idei nyári áramfogyasztási csúcsot – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel. A tájékoztatás szerint

A rendszerterhelés csúcsértéke 6626 megawatt (MW) volt hétfőn, a 19:30 és 19:45 közötti negyedórában.

A magyarországi áramfogyasztás az eddigi abszolút nyári rekordot 2021. június 24-én érte el, azon a napon 6940 MW-os rendszerterhelést mértek.

Továbbra is jellemző ugyanakkor, hogy a téli áramfogyasztás nagyobb a nyárinál, a történelmi rekordot 2022. január 25-én regisztrálta a rendszerirányító, akkor 7396 MW volt a rendszerterhelés.

Ezen a nyáron a második legnagyobb csúcsértéket augusztus 22-én, a harmadikat pedig augusztus 23-án regisztrálta a Mavir.

Jellemzően a kánikulában a klímaberendezések használata, valamint az ipar pörgeti a fogyasztást; az ipar inkább július első feléig, majd a nyári szabadságok megkezdése miatt kevésbé dominál. Augusztus végén, a szabadságok után az ipari fogyasztás ismét emelkedik, de olyankor általában már nem szokott kánikula lenni, ebben kivétel az idei nyár.

A Mavir jelezte azt is, hogy az energiaválság miatt a villamosenergia-fogyasztás megközelítőleg 8 százalékkal kisebb idén, mint az eddigi években.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
persze pej paripa pimpilinkója a napelembe,úgy magyarosan...,akkor meg csak pörögjön az a v.óra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.