Szeptember végéig lehet szavazni arról, hogy mire költsön a főváros.

Karácsony a budapestiekre bíz 1 milliárdot – Nem csak az szólhat bele a költségvetésbe, akinek van lakcímkártyája

Karácsony Gergely főpolgármester. Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. A közlemény szerint nem csak bejelentett lakcímmel lehet szavazni:

Minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember szavazhat, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon, vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.

Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.

Kiemelték, a fővárosi közösségi költségvetés harmadik évében egyre több helyen jelennek meg a városban olyan fejlesztések, amelyek ötletei a városlakóktól származnak, és annak megvalósítására is ők adták le a szükséges szavazatokat.

Az eddig összehozott projektek között sorolták a kutyaitatóval is ellátott ivókutakat, a több mint 90 helyszínen felállított új kerékpártámaszokat, az óbudai legális graffiti falat, az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokat, valamint az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett kerékpársávot. De készül még a XIII. kerületi Szent István park felújítása, a Mester utca növénykazettás zöldítése, indulnak új, legális street art akciók és épülnek dunaparti ülőkockák is.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

frank
Szedjétek össze Gergely a Kárpát-medence összes bolsiját.
Pálinkás Pál
ezt a barmot el kell takarítani...meg azt is aki szavaz a baromságaira...
Pálinkás Pál
@sgl: aki a fővárosban lakik, annak elege van ebből a görényből...regnálása alatt csak egy dolgot mondj, amivel könnyebbé tette a budapestiek életét..?...tudott hogy rühellem a fideszt,de erre a szaros zöldmajomra nem szavazok...most megmondom, nem fog győzni,...a múltkor sem rá, hanem taplós ellen szavaztak...azt hiszem,jövőre hisszanyal a fagyi...
ómió
Ezzel "tompítaná" a szétlopott százmilliárdokat!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.