Sőt, ha a Belügyminisztériumon múlik, akkor a jövőben sem hoz pénzt a kormány „fürkészei” és „portyázói” által összehordott 17 ezer lélegeztető.

Két évig pereskedtek a kormánnyal, hogy kiderüljön: Egy darabot sem adtak el a 300 milliárdért felstócolt lélegeztetőgépekből

Illusztráció: Pixabay.com

A Transparency International (TI) Magyarország még 2021-ben fordult közérdekűadat-igényléssel az akkor még létező Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) – írják honlapjukon. Azt akarták megtudni, hogy a tárca pontosan hány lélegeztetőgépet tudott eladni abból a 17 ezer darabos készletből, melyet a kormány „fürkészei” és „portyázói” gereblyéztek össze a világ minden tájáról a koronavírus-járvány apropóján.

A Kúria előtt közel két évvel később nyertük meg az elutasított adatigénylésünk nyomán indult pert

– írják. A legfelső bírói fórum megfellebbezhetetlen ítélete alapján az EMMI-től az ügyet megöröklő Belügyminisztériumnak (BM) ki kellett adnia az adatokat. A BM most írásban is elismerte azt, ami régóta sejthető volt:

Egyetlen darabot sem adtak el a 300 milliárd forintértért felstócolt lélegeztetőgépekből.

A TI szerint a jövőt illetően sem túl bíztató a helyzet, ugyanis az egészségügyi készletekért felelős kormányszerv, a BM alá tartozó Országos Kórházi Főigazgatóság később sem tervezi egyetlen lélegeztetőkészülék értékesítését.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Amit a "fürkészek és portyázók", röviden NER-kupecek összehordtak, az mára már eladhatatlan, elavult, a tárolásban tönkrement. Ki is a felelős? Mikor vonják felelősségre? Hány év letöltendő lesz a jól megérdemelt pihenő?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A raktárban a lélegeztetőgépek Deutsch Tompika beléptetőkapuival beszélgetnek.
Peller Anikó
@Tehén: 18:49, Téged nem az únió baszott el múúúú.
ómió
Pedig az efftársak a covid idején "mit küzdöttek", hogy legalább lélegeztetőgépünk ne legyen...!
Sakk Matt
@ómió: A túlárazott, mutyiban 3x áron vásárolt lélegeztetőgép ellen emelt szót az ellenzék! Az efftársaid mégis leboltolták,aztán mégsem lett, baszd meg! Épp ez a gond. Vettek egy halom alvási zavarhoz való légzést segítő eszközt, ami kb annyi különbség, mint szakszerű műtét vagy medveharapás között!
ómió
@Sakk Matt: Még mindig nem ismered fel az efftársaidat? Szar ügy! De még a covid kezdetét is "elfelejtetted"!? "Sokoldalú efftárs" lehetsz! Pedig, hát, jött egy hirtelen járvány, amihez senkinek semmije nem volt, hogy védekezhessen! Mindenki - kvázi egymásra ígérve - ott vásárolt gyógyszert, vakcinát, eszközt hozzá, ahol éppen tudott! Tudjuk, hogy a bolsi tetübandátok "arra tett", hogy majd a "természetes kiválasztódás megoldja"! Még, ha duplaanyi halott lesz is! Hát, nem mindenki volt ilyen! Ezeket meg, ugye, ma "efftársiasan" szapulni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.