A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György, vasárnap az M1 aktuális csatornán beszélt a határvédelem fontosságáról és az illegális határátlépésekkel kapcsolatos kihívásokról.

Bakondi György: A műszaki határzár nélkül nem lehet hatékonyan biztosítani egy ország belső biztonságát

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte mostanra bebizonyosodott, hogy a műszaki határzár nélkül nem lehet hatékonyan biztosítani egy ország belső biztonságát és megakadályozni veszélyes emberek bejutását.

Szerinte az Európai Unió vezetői között is egyre többen felismerik, hogy határvédelmi intézkedésekre van szükség, és több ország is elkezdte kerítések építését a határain.

Bakondi György kifejtette, hogy a 2015-ben kidolgozott magyar megoldás, a műszaki akadályrendszer, nélkülözhetetlen eszköz a nagy tömegekben érkező illegális határátlépők feltartóztatásához.

Az elmúlt időszakban a migránsok elkerülik a szerb-magyar határt, és inkább Románia, valamint Horvátország és Szlovénia felől próbálnak bejutni Magyarországra.

Egy új jelenség, hogy az embercsempészek nagy csoportokat, akár 120-180 vagy több mint 200 embert is átszállítanak a határon, ahol már várják őket más embercsempészek, hogy az országban beljebb juttassák őket.

Az idei év során már több mint 110 ezer határsértőt és 760 embercsempészt fogtak el Magyarországon. Bakondi György azt is megemlítette, hogy Szerbia északi részén egyre gyakoribbá vált a fegyveres összecsapások előfordulása, és már kávézók vendégeire is támadtak az embercsempészek. Ez a fejlemények azt mutatja, hogy az embercsempészek megpróbálják félemlíteni a lakosságot, hogy ne lépjenek fel ellenük és ne tegyenek bejelentést a rendőrségen.

Bakondi György hangsúlyozta a határvédelem fontosságát és az ország biztonságának megőrzését, és kiemelte, hogy a határok ellenőrzése nélkül nem lehet hatékonyan megakadályozni az illegális határátlépéseket és a veszélyes emberek bejutását.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Péter2: :):) Pont erre gondoltam én is...
vacsi
@Yoda69: kár volt felszedni az aknamezőt - mert régen volt...
vacsi
@Nessy: Igaz, de azok az embercsempészek Nyugatra vitték a migránsokat!
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 07:50
Ezt most magyarázd meg, mert így szószerint igaz, értelme viszont semmi. Az embercsempészeket Mo. területén fülelték le amikor behozták a népeket, tehát a határtól nyugatra indultak tovább, de ezzel mit is akartál mondani?
Az a csempész jó csempész aki a szerb határon felveszi az utasokat és az osztrák határig fuvarozza? Őket engedték el, mert ezzel növelik az országunk iránti nemzetközi tiszteletet, úgy is mint elismert átjáróház?
Azt is kifejthetnéd bővebben, hogy mit ér az aknamező, a jelzőkerítés, a nyomsáv, ha pártod és kormányod letelepedésinek nevezett kötvényekkel csábítgatja az erre pénzt áldozni kész gyülevész népséget, állampolgárságot adományoz boldog-boldogtalannak.
Yoda69
@vacsi: Ezert majd a magyarokat se fogjak nyugatra engedni, elobb utobb meg Becsbe is majd csak vizummal mehetunk. O1G elintezi nekunk. Viszont Moszkvaba meg E.Koreaba lehet menni majd siman.
ómió
Az efftársaknak nem is lennének ilyen "ambícióik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok