Dél-koreai LG és a kanadai Magna vegyesvállalata, az LG Magna, egy európai gyárat hoz létre Miskolcon, és ezzel 200 új munkahelyet teremt – közölte az TMI.

Az LG Magna Miskolcon hozza létre első közös európai gyárát

Fotó: MTI/Soós Lajos

Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter bejelentette a beruházást vasárnap a Facebook-oldalán.Az LG az elektromosautó-ipar egyik vezető beszállítója, míg a Magna a világ egyik legdiverzifikáltabb autóipari beszállítója.

Most úgy döntöttek, hogy az első európai gyárukat Magyarországon építik fel, ahol 20 milliárd forintos beruházással elektromos autók berendezéseit, alkatrészeit, elektromos motorokat, fedélzeti töltőket és invertereket fognak gyártani.

A kormány hatmilliárd forintos támogatást biztosít a projekt számára, ami tovább erősíti Magyarország szerepét az elektromosautó-iparban. A beruházás segíti az országot abban, hogy a nemzetközi gazdasági körülmények ellenére is növekedési pályán maradjon.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a beruházás közelebb viszi Magyarországot a tavalyi év 6,5 milliárd eurós beruházási rekord megdöntéséhez, és az ország a dupláját, 13 milliárd eurós beruházási értéket érheti el év végére.

Az elektromosautó-ipar átállása a világgazdaságot fogja leginkább alakítani a következő években. Az autóipar elektromos alapokra történő átállása el fogja dönteni, hogy mely országok profitálhatnak majd az új világgazdasági korszakból. Magyarország ebben a versenyben eddig a legjobbak között szerepelt, és sorban érkeznek az elektromos autókat és azok akkumulátorait gyártó beruházások az országba, ami biztosítja, hogy a magyar gazdaság növekedési pályán maradhasson a következő években.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
"elektromos motorokat, fedélzeti töltőket és invertereket fognak gyártani."

200 emberrel...

Megint egy összeszerelő műhely...
Pálinkás Pál
a villanytragacs zsákutca...viszont giga üzlet, ezért eröltetik...
Pálinkás Pál
@sgl: nos...hidrogén...hajtja a robbanómltort,és nincs károsanyag kibocsátás...ja,és korlátlanul van belőle...
Pálinkás Pál
@Maccska: mondjuk nem...de úgy legyen, akkor is gazdaságosabb,kevésbé környezetszennyező ,mint a villanytragacsok áram előállítása,szintén jobbára szénhidrogénrekből...és akkor a szennyező akkukról nem is beszéltem, a hidrogén meg hajtja a mostani motorokat is...hoppácska!!!
csak úgy....
miskolci kocsonyagyár dél koreából! :)
a magyarok nem tudnak végre valamit öneröböl is produkálni? -vagy ez a rabszolga kereskedösdi kifizetödöbb 0rbánéknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.