A PSZ szerint a támadás valódi oka, hogy így próbálják lejáratni a munkavállalók érdekeiért küzdő szervezeteket.

Kiakadtak a pedagógusok: Szakszervezeti vezetőt támad a kormánypropaganda, amiért nyugdíjba engedte az állam

Illusztráció: MTI/Balogh Zoltán

A kormányzati sajtó célkeresztjébe ezúttal Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Országos Választmányának tagja került azért, mert korábban élt a nők 40 éves nyugdíjba vonulása adta lehetőséggel

– írja közleményében a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). A PSZ határozottan visszautasítja a lejárató szándékot, mivel – mint kiemelik – egy szakszervezeti vezető kompetenciáját nem a munkaviszonya határozza meg:

Nagy Erzsébetnek több évtizedes oktatási-tanítási tapasztalata van, pontosan tudja, mi zajlik az oktatási intézményekben. Ezen az sem változtat, hogy Nagy Erzsébet lassan két éve nyugdíjas, de a kormánypárti sajtó most tálalta a »hírt«.

A PSZ szerint a támadás magyarázata az, hogy a szakszervezetek lejáratásával próbálják elfogadtatni a társadalommal a munkavállalói érdekképviseleteket kivéreztetéséről szóló kormányzati tervet. Ennek lényege, hogy megszűntetné azt a jelenlegi rendszert, miszerint a szakszervezeti tagdíjakat a munkáltató vonja le és utalja tovább az érdekképviseleteknek. Ez ellen a kormányzati szándék ellen egy sor másik szakszervezettele gyütt emelte fel a szavát a PSZ és a PDSZ – erről itt írtunk.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
"Munkavállalók érdekeiért küzdő szervezetek"!? Inkább bolsi leprabandák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.