Szeptembertől már tesztelik a rendszert, a diákok a „honvédelem” tantárgyba csomagoltan fizikáról, kémiáról, biológiáról, földrajzról és történelmről is tanulhatnak a katonáktól.

Szalay-Bobrovniczky megoldja a tanárhiányt? Katonákat küld az iskolákba

Kép: MTI/Rosta Tibor 

Indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tárca közleménye szerint bejelentette:

Szeptembertől hat középiskolában, heti egy tanórában indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása.

A 9. és 11. évfolyamos diákok az elsősegélynyújtás, a térkép- és tereptani ismeretek, a lőelmélet, valamint – a miniszter megfogalmazásában – „hazánk kiemelkedő katonai múltjával” is megismerkedhetnek. Ez azt jelenti, hogy bár főleg reál jellegű tudás – fizika, kémia, biológia, földrajz – átadásában számítanak a katonákra, történelmet is tanulhatnak majd tőlük a gyerekek.

Jelenleg közel 16 ezer pedagógus hiányzik az iskolákból

– ezt éppen a honvédelmi miniszter előtt egy nappal nyilatkozta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Totyik hangsúlyozta, hogy sürgősen intézkedéseket kell tenni a probléma kezelésére – valószínűleg nem erre gondolt.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Gyümölcsöt mikor szednek vagy mikor lesz kukoricatörés a közeli TSz-ben a honvédelemi képzés során? Mint egykori előfelvételis újonc a kiképző őrmester előadását tudom felidézni a lőelmélettel kapcsolatban: "Az elsütőbillentyű megnyomása a jobb kéz mutatóujjával történik. Ennek következtében egy erőteljes mechanikus hatásra a lőszer hüvelyében megnövekszik a gáznyomás, ami kitolja a csőből a lövedéket. A csőtorkolat elhagyása után a lövedék érzi, hogy egyre erőteljesebben hat rá a gravitáció, ezért idővel leesik. A lövés akkor sikeres, ha még a leesés előtt a célba csapódik be." Nagyon nehéz volt röhögés nélkül kibírni. Gondolom, hasonlóan színvonalas képzésben részesülnek majd a diákok is, hogy az újonnan szerzett hasznos ismeretek birtokában megvédhessék a NER kedvezményezettjeinek vagyonát, nehogy az ellenség rátehesse a kezét, amíg a gazdája a biztonságos svájci kastélyából figyeli az eseményeket. Csak egy kérdés. Orbán Gáspár óta hány magyar katona vehetett részt a Sandhurst Royal Military Academy elit katinai kurzusán? Vagy az csak egyszer volt, mint Budán kutyavásár.
- Na gyerekek ez a katona bácsi azért jött most hozzátok, hogy a kormányunk álláspontját megtanítsa nektek, szóval most kórusban mondjátok egyszerre: ...BÉKÉT, BÉKÉT, BÉKÉT...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia0.giphy.com%2Fmedia%2F36Mdg4UwcWt6E%2Fgiphy-downsized-small.mp4&key=BWnyC64qROnCL9xiB99VJw
Peller Anikó
@ómió: 9:17, neked egy kotona ért volna sokkal többet.
Ezodabasz
@Peller Anikó: :)))) Ez jó! A többi gyökér apjának nem volt kotona?
Peller Anikó
@Ezodabasz: Úgy látszik nem. De lehet csak lukas volt.
ómió
@Peller Anikó: Neked, viszont, ha némi agykapacitás is szorul beléd! De, "sajna", arról is lemaradtál!
Juhász István
Már látom leki szemeimmel, hallom füleimmal, ahogy a KATONATISZT belép a tanterembe, és a hetes részéről felharsan az " ELŐLJÁRÓ ! FEL VIGYÁZZ ! "- vezényszó. Ha nem lesz eléggé harsány, GYAKOROLNI FOGJÁK, mig el nem éri a tökéletesség szintjét. Amúgy a kórházakba is telepitett ez a kurmány katonatiszteket, a kórházi adósság lefaragása végett. Eredmény ? Még nagyobb kórházi adősság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.