Orbán elismerte, hogy az elmúlt időszakban csökkent a kormány népszerűsége, de szerinte nem olyan mértékben, mint más európai kormányzó pártok esetében – írta meg a Telex.

Orbán elmondta, hogy meddig tervezi kormányozni Magyarországot

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezt a Telex információi alapján a miniszterelnök azt fejtegette, hogy eleinte 2030-ig tervezte kormányzását, de a háború és a koronavírus-járvány miatt elveszítettek négy évet, így most a 2034-es céldátumot tűzték ki.

Azt is mondta, hogy az elmúlt időszakban csökkent a kormány népszerűsége, de szerinte nem olyan mértékben, mint más európai kormányzó pártok esetében.

Példaként Németországot említette, ahol az ellenzéki pártok már népszerűbbek, mint a kormányzók. A gazdasági nehézségeket okolja a Fidesz népszerűségvesztésének fő okaként, de optimistán fogalmazott, és reméli, hogy év végére megfordul a tendencia, és ismét növekedni fognak a reálbérek.

Orbán szerint a Fidesz erőssége részben abból ered, hogy a választók nemcsak gazdasági, hanem politikai és ideológiai szempontokat is figyelembe vesznek. Úgy véli, hogy a Fidesznek erős hátországa van, és a kormányzásuk nem jár szellemi kiüresedéssel.

Orbán emellett beszélt az iszlamizáció veszélyéről és arról, hogy Nyugatról keresztény közösségek fognak Magyarországra menekülni. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy "nagyok, erősek és gazdagok" szeretnének lenni, és ehhez egy 15 pontos "nagy tervet" hoztak létre. A tervek között szerepel a demográfiai fordulat elérése, a munkaalapú gazdaság létrehozása, a hadseregfejlesztés, és az energetikai önellátás is.

Orbán végezetül elmondta, hogy a jelenlegi világgazdasági és világpolitikai helyzet rengeteg lehetőséget kínál, és célja, hogy Magyarország olyan erős legyen, mint a kiegyezés idején volt.

Forrás: Telex

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Orbán élete végéig kormányozni óhajt! csak kis hazánk túlélje!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Azért ne essünk túlzásba.Inkább meddig tervezi a semmiben sodródni az országot.
Virág Árpád
@Nanya: Te vagy a nyerő!@Banya lesz a következő neved itt!
Nanya
@Virág Árpád: Nem ! A következő nevem árpiszop lesz.
Virág Árpád
@Nanya: 2 NICK? Ejnye! Akkor magad fogod LIKE-olni?
Nanya
@Virág Árpád: Mi van a 2 nickel? Nikkelezett gatyaszár?
Pihizzél egy kicsit árpikém,mert elhullasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.