A rendőrök vizsgálják az ügyet, a BKK is megszólalt.

„Ököllel ütötte 65 éves rokkant anyámat” – Turistákra támadó BKK-ellenőrökről cikkezik az izraeli sajtó

Illusztráció: Pixabay.com

Egyikük a földre lökött és megpróbálta elvenni a fényképezőgépet. A másik ököllel ütötte 65 éves rokkant anyámat

– idézi az RTL, amit az iraeli Ynet portálnak nyilatkozott egy izraeli turista arról, amit álltítása szerint Budapesten járva át kellett élnie. A 48 éves jeruzsálemi tanárnőt és édesanyját csütörtökön állította meg két ellenőr, amint el akarták hagyni az egyik metróállomást. Elkérték a jegyüket, majd azt mondták, hogy azok nem érvényesek.

A két nő biztos volt benne, hogy érvényes jeggyel utazott, ezért csalást gyanítottak. Amikor az ellenőrök azt mondták nekik, hogy a 25 ezres bírságot a helyszínen fizetve olcsóbban is megúszhatják, úgy döntöttek, rendőrt hívnak. Az ellenőröket ezután kezdték videózni, mire azok állítólag rájuk támadtak, illetve antiszemita megjegyzéseket is tettek. A kiérkező rendőrök végül mindenkit bevittek magukkal, erről a nő ezt mondta:

Feljelentést tettünk testi sértés miatt, de a legnagyobb megdöbbenésünkre a rendőrség, annak ellenére, hogy a végén elismerte, hogy csalásról van szó, és nem volt probléma a jegyünkkel, nem volt hajlandó semmilyen lépést tenni ellenük

A jelenlegi díjszabás alapján jogos volt, hogy az ellenőrök 25 ezer forintot akartak fizettetni a két izraeli turistával – válaszolta a hvg.hu megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az is jogos volt a vállalat szerint, hogy az ellenőrök azt mondták: ha a helyszínen fizetik, akkor olcsóbb a büntetés, hiszen ebben az esetben csak 12 ezer forint a pótdíj. A társaság azt is közölte, hogy a rendőrök valóban vizsgálják a történteket:

Ha a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy ellenőreink a pótdíjazási eljárás során helytelenül jártak el, és vétettek Társaságunk szabályai, illetve az erkölcsi normák ellen, akkor a BKK a legszigorúbban jár el munkatársaival szemben, mert nem tolerálja a verbális, vagy fizikai bántalmazást.

A rendőrség az RTL megkeresésére árulta el, mit tudnak ők. A Budapesti Rendőrfőkapitányság azt közölte:

Az átadott jegyekről az ellenőrök megállapították, hogy azok nem érvényesek, ezért elkérték az útlevelüket, melyek visszaadását bírság befizetéséhez kötötték. Ezt az eljárást a két nő sérelmezte, akik a telefonjukkal megpróbáltak felvételt készíteni a jegyellenőrökről. Ekkor szóváltás és lökdösődés alakult ki közöttük

A két jegyellenőrt előállították, megalapozott gyanú alapján büntetőeljárás indult ellenük.

Forrás: Rtl.hu, hvg.hu
Fotó: Pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A vizsgálat folyik
Majd kiderül ki hazudik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
"Ha a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy ellenőreink a pótdíjazási eljárás során helytelenül jártak el," ... "akkor a BKK a legszigorúbban jár el munkatársaival szemben, mert nem tolerálja a verbális, vagy fizikai bántalmazást"
Azaz, ha az ellenőrök helyesen jártak el, akkor agyba-főbe lehet verni az utasokat?! Meg mindennek elmondani?! Érdekes a BKK hozzáállása!
Dr. Proktor
Jöjjenek csak a turisták, hagy tanulják meg hogy milyen az újmagyar virtus...
balos
@Shikari: mikor a muszka toszogatja a muterod,kinek "drukkolsz"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.