Közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség két jegyellenőr ellen.

Meggyanúsította a rendőrség a turistákat verő ellenőröket

Turistákat próbáltak kifosztani, most nem sikerült. Forrás: Pixabay

Két izraeli turista került összetűzésbe két ellenőrrel Budapesten egy metrókijáratnál – írta a Ynet. A 48 éves jeruzsálemi tanárnő és 65 éves édesanyja szerint az ellenőrök jogtalanul akartak büntetést fizettetni velük, mondván, nem érvényes a jegyük. Ráadásul egészen véletlenül a metró kamerái által nem figyelt helyen kérték őket számon. A vita tettlegességig fajult, az ellenőrök a turisták elmondása szerint antiszemita megjegyzéseket is tettek rájuk – írja a HVG.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint az ellenőrök jogosan követeltek 25 ezer forint pótdíjat a turistáktól, mert „érvénytelen, utazásra nem jogosító jeggyel” utaztak.

A két izraeli nő rendőröket hívott a helyszínre, akik végül mindenkit bevittek az egyik budapesti kapitányságra kihallgatásra. A BKK a HVG-nek írt válaszában megjegyezte: 

Ha a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy ellenőreink a pótdíjazási eljárás során helytelenül jártak el, és vétettek Társaságunk szabályai, illetve az erkölcsi normák ellen, akkor a BKK a legszigorúbban jár el munkatársaival szemben, mert nem tolerálja a verbális, vagy fizikai bántalmazást.

A rendőrség illetékese a hvg-vel közölte, hogy szeptember 7-én fél 11 körül a földalatti Széchenyi fürdő megállójánál két BKK-jegyellenőr a jegye átadásra szólított fel két izraeli állampolgárt. Ők eleget tettek a kérésnek, az ellenőrök azonban azt állították, hogy a jegyek nem érvényesek. Ezért

elkérték az útlevelüket, melyek visszaadását bírság befizetéséhez kötötték. Ezt az eljárást a két nő sérelmezte, akik a telefonjukkal megpróbáltak felvételt készíteni a jegyellenőrökről. Ekkor szóváltás és lökdösődés alakult ki közöttük.

A kiérkező járőrök a két jegyellenőrt előállították a XIV. Kerületi Rendőr-kapitányságra, akikkel szemben a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A két külföldit tolmács segítségével tanúként kihallgatták, orvosi ellátást igénylő sérülésük nem keletkezett.

Forrás: Ynet, hvg
Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
mert fontos volt ezeket a köcsögöket " közfeladatot ellátó személy " -nek minősíteni, igaz ,fideszbarmok...?...csak az megy ilyennek aki hataloméhes, de még rendőrnek is hülye...!
Pálinkás Pál
mert fontos volt ezeket a köcsögöket " közfeladatot ellátó személy " -nek minősíteni, igaz ,fideszbarmok...?...csak az megy ilyennek aki hataloméhes, de még rendőrnek is hülye...!
jáger laszló
1árva szó sem esik arról,hogy az ominózus jegyek érvényesek,vagy nem!!
Pedig et az ügy szempontjából perdöntő!!
Ettől ennyit
barátilag
J.L.
izéke
@sgl: arról nem is beszélve,hogy csak a túristákat vegzálták,a magyarul beszélő embereket nem tudták megvezetni.
jáger laszló
Tisztelt sgl
Ami eddig kiderült az a BKK közleménye szerint
A jegyek érvénytelenek voltak!
csak ennyi a pontosság kedvéért!
barátilag
J.L.
Aki Én
@jáger laszló: ,,érvénytelen, utazásra nem jogosító jeggyel” utaztak,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.