Hodász András véleménycikkben mondta el. miért káros a fóliázás éppen arra a korosztályra nézve, akiket "megvédene" a fideszes kormány.

Hodász András brutális kérdést tett fel a könyvfóliázással kapcsolatban

A fóliázás hungarikum, de büszkék azért ne legyünk erre. Forrás: Pixabay

Hodász András, az egykori katolikus pap az nlc-re írta meg gondolatait. Szerinte "a gyermekvédelem fontos, a könyvek fóliázása azonban erre teljesen alkalmatlan, sőt, több szempontból kifejezetten káros, éppen a megvédendő korosztályra nézve".

Felsorolni is lehetetlen mi mindentől kellene megvédeni a gyerekeket, ha komoly lenne a szándék, utóbbit azonban kétli. "Úgy tűnik ugyanis, hogy a törvényalkotók számára inkább az az elsődleges, hogy a fiatalokat megóvják a felismeréstől, hogy léteznek melegek a világon

 - idézi Hodászt a hvg

Legyünk őszinték: egy mai fiatal nagyjából 6-8 évvel korábban lát pornográf videókat, mint hogy eszébe jusson elolvasni egy melegekről szóló könyvet.

A könyvek fóliázása egyáltalán nem befolyásolja a kamasz gyerekek nemi identitásának alakulását, és súlyos tévedés azt gondolni, hogy "tettünk bármit is a fiatalokért". A gyakorlatot kifejezetten károsnak gondolja, mert hamis biztonságérzetet ad, elhitetve a szülőkkel, hogy a gyerekek biztonságban vannak, megvédte őket a „családbarát” kormány. Az is probléma, hogy a törvény kitiltotta a melegjogi szervezeteket az iskolákból, de nem biztosít helyettük alternatívát a szexuális felvilágosításban, így marad a kortárs közösség és az internet.

A fóliázás ugyanakkor "alkalmas a gyűlöletkeltésre, amennyiben megbélyegez egy olyan csoportot, ami már amúgy is ki van téve a kirekesztés, gúnyolódás és a bullying veszélyének". Szerinte ha a jogalkotó fóliáz, az utca embere feljogosítva érzi magát a verbális agresszióra. "Felnőtt embereknek könnyű megvédeni magukat, de ki védi meg a kamaszokat?", teszi fel a kérdést, hozzátéve, hogy nem véletlen, hogy a meleg fiatalok körében magasabb a depresszió, az önsértés és az öngyilkosság aránya.

Ha a kérdést úgy teszem fel, hogy a kedves konzervatív szülő inkább egy meleg gyermeket szeretne, vagy egy halott gyermeket, akkor erre mi lenne a válasz?

Forrás: nlc, hvg
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A NER-konzervatív szülő súlyosan amnéziás is. NER-konzervatív szülő már a kérdést sem érti és bányasötétségében izibe a fideSS választmányához, a fideSSes pedagóguskarhoz, a fideSS-katolikus egyházhoz fordul. Az amnéziás mivoltukra bizonyíték, hogy amikor szembejön a kérdés nem a saját fiatalkorához fordul visszaemlékezve, hanem a birkanyájhoz, ahova tartozik.
izéke
Az álszent bukott pap pont jó párt alkotna a szintén álszent,szintén bukott szájerrel
ómió
Bizony nem, "atya" efftárs! Nem a "felismeréstől"! A követésüktől óvják őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.