Nagyon jól fogadták a fiatalok a Magyar Honvédség Embert a vasra toborzási ajánlatát/kampányát: több százan jelentkeztek Hódmezővásárhelyen, a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

25 év alatti fiatalokat ültet tankokba a békepárti Orbán-kormány
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter  a budapesti Petőfi Sándor laktanya átnevezési ünnepségén 2023. szeptember 11-én. MTI/Hegedüs Róbert

A miniszter felidézte: "Embert a vasra!" szlogennel szólította meg a fiatalokat néhány héttel ezelőtt, hogy jelentkezzenek a csúcskategóriás Lynx gyalogsági harcjármű személyzetének. Mint mondta, a Lynx üzemeltetése komplex katonai munka, így azokat keresték, akik a leginkább alkalmasak erre a feladatra és őket kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel honorálják.

Hozzátette: olyan sokan jelentkeztek, hogy az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnapossá kellett bontani, az első jelentkezők hétfőn már túlestek az egészségügyi, pszichológiai és fizikai felmérésen. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: a Lynx üzemeltetéséhez más típusú hozzáállásra, egy fiatalos, dinamikus, a digitális technikában jártas generációra van szükség. Hozzátette: ezért is örömteli, hogy a jelentkezők döntő többsége 25 év alatti volt. Jelezte: aki nem fér bele a Kinizsi Dandár Lynx gyalogsági harcjárművel felszerelt gránátos zászlóaljába, annak is adnak ajánlatot a Magyar Honvédség más alakulatainál.

Elmondta azt is, a bevonultak egy többhetes alapkiképzést követően kezdik meg kiképzésüket a speciális eszközre.

Forrás: MTI
Jogerős ítélet: bűnös!
Nagyvilág - 2024. March 1., 15:45
Jogerős ítélet: bűnös!
Nem seperhet utcát a külföldi vendégmunkás
Itthon - 2024. March 1., 14:16
Nem seperhet utcát a külföldi vendégmunkás
Kórházba került Ferenc pápa
Nagyvilág - 2024. March 1., 15:10
Kórházba került Ferenc pápa

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Békeidőben csak drága játék az egész , háborúban meg 5 perc, ennyi a tank szavatossága a fronton ! Mi a f...nak vették , ami van az kevés , maximum civilek ellen jó , még fel nem gyújtják őket , pl thermittel ez civilek számára is elérhető hegesztéshez használt anyag , nincs fémes anyag amit át ne égetne , vagy el nem folyatna , párologtatna .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Nincs abban semmi különös hogy huszonegynéhány éves fiúkat ültetnek ma a tankokba.Amikor én katona voltam akkor is így volt ez.21 éves behívták az újoncokat katonának , megkapták a kiképzést , egy hónap után esküt tettek és azután több hónapon át kiképezték őket valamelyik harci eszközre.Volt aki tankot tanult meg vezetni.Nem ördöngös dolog ez, bár a mostani harckocsik biztos bonyolultabbak mint a régiek, de nem lehetetlen kiképezni a fiatalokat a vezetésükre.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 21:20
Te szerencsétlen pont most kapnak az ukránok leopárd,meg abrams tankokat.
Nálunk meg t72-esek vannak nagy számban,ami egy ócska fos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.