Az állami egészségügyet nagyon sokan szidják, ami nem is teljesen alaptalan. Mert mit tapasztalnak a legtöbben? Megbetegszenek, megsérülnek, felkeresik a házi orvost, már ha kapnak időpontot, mert a koronavírus járvány óta a legtöbb házi orvosi rendelőben sem lehet csak úgy megjelenni.

Forrás: tmhszk.hu
Feltöltő: pdjarni
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Nagyon időszerű ennek a kérdésnek a felvetése, mert az állami egészségügyi ellátás olyan szinten negligálja a törvényi kötelezettségét, hogy az felháborító.A járulék fizetési kötelezettsége a biztosítottnak az prioritás, anélkül az állam nem részesíti a beteget ellátásban.Az orvosi ellátás viszont már nem nagyon lényeges, mert a gyakorlat szerint a befizetett járulék ellenében nem kötelző az államnak akkor biztosítani az ellátást amikor arra a biztosítottnak szüksége van, csak az a kötelessége ha kapacitása van akkor az ő lehetősége szerint kell ellátni a biztosítottat.Ez így fából vaskarika, mert egy normális quasi biztosítási szerződésnek azt kellene biztosítani a szerződő félnek, hogy ha befizeti a járulékot, azaz a biztosítás díját , akkor ha szükséges akkor az egészségügy mint szolgáltató azonnal a rendelkezésre álljon és a beteg gyógyítását megkezdje.Ettől a magyar egészség ügy sajnos olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemhez.Ezen kellene sürgősen változtatni a biztosítottak javára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.