Az egészségügyi szektorban továbbra is folytatódik a viták sora a bérek, a munkaidő és az ellátás minősége kapcsán – írta meg az RTL.

„Ha rajtam múlna, lenne államosítás” – Az egészségügyi államtitkár szerint nem jut a költségvetésből az orvosok béremelésére

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az egészségügyi ágazatban folyamatosan zajló viták középpontjában most Takács Péter egészségügyi államtitkár áll, aki szerint nem engedheti meg magának a kormány, hogy az orvosoknak hat óra munkáért nyújtson nyolc órás bért. A kijelentését a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség konferenciáján tette, ahol elmondta, hogy

az orvosbérek jelenleg már háromszorosan meghaladják a nemzetgazdasági átlagkeresetet, és ekkora luxust nem engedhet meg a költségvetés.

Az RTL szerint a konferencia során szóba került egy nyári kormányzati döntés is, amely a hatórás munkaidőt nyolc órára növelte. Ez a döntés aggodalmat keltett a szakorvosok körében, mivel további terhet róhat az már így is túlterhelt rendelőkre. Tóth Tibor, a szakmai szövetség alelnöke arra kérte a kormányt, hogy ne szüntessék meg a jelenlegi hatórás rendelési időt, és könnyítsenek a nyugdíjas orvosok visszafoglalkoztatásán.

Takács Péter hozzátette, hogy ha lenne is államosítás, a kormány nem feltétlenül nyerhet mindig.

A járóbeteg ellátást nem mindig az ott élők igényeihez igazítják, hanem az éppen rendelkezésre álló erőforrásokhoz. Emellett megemlítette, hogy a

magasabb fizetés magasabb elvárásokat is von maga után, és ez a hatórás szakrendelői munka eltörlésével kapcsolatban különösen fontos lesz.

Az egészségügyi szakdolgozók is beszéltek a konferencián, és egy felmérésről számoltak be, amely szerint majdnem felénél romlott a rendelőkben érkezők ellátása. A szakdolgozók több mint fele nehezményezi, hogy alacsony a fizetésük, annak ellenére, hogy korábban 18 százalékos emelést ígértek nekik.

Forrás: RTL

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"nem jut a költségvetésből az orvosok béremelésére"

Kell a pénz a Népstadion gyepének karbantartására...
csak úgy....
0rbanisztánba a dokiknak és pedagógusoknak focizni kell és nem gyógyítani,tanítani!
-akkor a havi adómentes 5 milla is lehetséges! - itt már mindenki hülye? :)
Néro2
VIP belépővel nekem is megfelel a köz kórháza. Küldesz egyet nekem is te fax ?
Hogyrohadnátok meg mind fajtátokkal egyetemben.
Nessy
Az álomtitkár úr ugyan papíron doktor, de nem orvos! Soha nem dolgozott kórházi osztályon. Íróasztal mellett könnyű ostobaságot mondani! Lila segédfogakma nincs a valóságról. Az adminisztrációt, amiből egyre több van, nem tartja "munkának", hiszen erre neki egész titkárság áll rendelkezésre . Arról nem beszélve, hogy az orvosok, szakdolgozók zöme sok esetben két helyen is dolgozik. Takács jól fizetett ellensége a közegészségügynek!
lampa laz
A Puskás gyöpre van több százmillió nehogy kiszáradjon.
ómió
Böszméék a gondokat még "efftársi kirugásokkal" intézték!
Qqberci
"nem jut a költségvetésből az orvosok béremelésére"

Kell a pénz a Népstadion gyepének karbantartására...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.