A NAV kérdésesnek találja Karácsony Gergely mozgalmának kampányfinanszírozását.

Pénzmosást gyanít a NAV Karácsony Gergely körülKarácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén 2019-ben/MTI/Kovács Tamás

Pénzmosás miatt is vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Karácsony Gergely választási mozgalmának finanszírozási ügyében – tudta meg az rtl.hu. A csatorna beszámolt arról, hogy a 99 Mozgalom a 2022-es országgyűlés választás előtt jelentős támogatásokat kapott – a pénzeket adománygyűjtő ládákban szedték össze.

A Rogán Antal miniszter alá tartozó Nemzeti Információs Központ (NIK) nyári jelentése szerint az 526 millió forintnyi összeget Perjés Gábor II. kerületi önkormányzati képviselő fizette be a szervezet OTP-s számlájára.

A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz. Az OTP nemrég feljelentést tett emiatt, azt állítva: valószínűleg nem igaz, hogy adománygyűjtő ládákban szedtek össze ennyi pénzt, mert ez fizikailag nem lehetséges

Most azonban úgy tűnik, hogy a költségvetési csalás gyanújával elrendelt nyomozás során pénzmosás miatt is vizsgálódik a NAV. A NIK titkosítás alól feloldott jelentése szerint Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal több mint félmilliárd forintot fizetett be az általa vezetett, Karácsony Gergely főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára, javarészt euróban.

Forrás: rtl.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@Philip Marlowe: melegszik bizony, Kocsis Máté körül kicsit felkavarodott a zavaros, tehát, terelni kell, minél hangosabban!
De nyugi, lesz az még, nagyon forró is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@verőce21: Arrogáns Tóni már, csak tudja!
Mert ugye, a tapasztalat... :)
csak úgy....
@verőce21: penge élen táncolsz te buta fideszes,kiszürnek és kiesel az ablakon!
tán tosztá,hogy így megváltosztá? - a shikarik fényeskedjenek a buta utadon!
csak úgy....
@verőce21: egy unalmas,buta hernyó naplója ! :) te magyarok átka és tolvaja!
kereső
"valószínűleg nem igaz, hogy adománygyűjtő ládákban szedtek össze ennyi pénzt, mert ez fizikailag nem lehetséges" - bezzeg a 20 milla belefért a nokiás dobozba, ugye rogánbűnözőantal???
kereső
@sgl: Nincs- mert ha gondolkodna, akkor rájönne, hogy a saját kis háztartási büdzséje az kicsiben az államháztartás. Na, de a magyar nem ir, nem olvas- az elemi matematikához halovány lila gőze nincs, igy aztán a pénzügyekhez- a sajátjához is!!-analfabéta. Vagy csak nem törődöm- aztán meg majd lesz valahogy, mert ez nem az ő dolga. Eszébe sem jut a sok-sok csalás, rablás kapcsán, hogy élhetne másképp is, ha nem az lenne az orbán rendszer alfája-omegája, hogy a felső 1% birtokolja Magyarország megtermelt jövedelmének 60%-át, és vagyonának 75%-át. A jelen állás szerint. Élhetne másként is, de jóa van az úgy- mert az állami/egyházi ingyenes!!!???közoktatás mellett ezreket fizet ki a gyermeke külön óráira. És immár nem csak nyelvórákra, hanem matekra, fizikára, kémiára biológiára is. Addig viszont nem jut el, hogy ez nem az ő feladata lenne , hanem az államé- a korszerú, magas szinvonalú oktatás biztositása a szülő befizetett adójából- ha azt nem adnák oda annak, akit az állam preferál- a foci kluboknak, az egyházaknak hitéletre, és a külföldi államok gdp-jének növelésére. Érdekes, a szociális népszavazáskor még nagyon tudta- nem kell a vizitdij, mert nem azért fizetek járulékot, hogy még külön is fizessek. Na. ez van- orbán szektát hozott létre Magyarországból, bármit tesz ő megteheti, csak Gyurcsány ne jöjjön vissza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.