Bár csak a felnőtt lakosság 36 százaléka kötődik ellenzéki párthoz, az emberek több, mint fele, jelenleg 52 százalék akar kormányváltást.

Már csak az alacsonyan képzettek és a legszegényebbek körében tarol a Fidesz

Legtanulatlanabb, legszegényebb. Forrás: Youtube

A Fidesz támogatottsága ezzel szemben már csupán 30 százalék. A Medián friss felmérését a hvg360 ismertette.

A szavazókorú népesség körében a 30 százalékos Fidesz után a DK és a Mi Hazánk is 7-7 százalékon áll.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 6-on,

a Momentum és Jobbik 4-4-en, a Nép Pártján 3-on, a Mindenki Magyarországa 2-n, az MSZP, a Második Reformkor, az LMP és a Párbeszéd 1-1-en, 34 százalék pedig nem tudja vagy nem válaszol – idézi a Magyar Hang.

A választani tudó „biztos” szavazók közt a Fidesznek 46 százaléka van. Ezután a 12 százalékos DK, a 10 százalékos Mi Hazánk, a 7 százalékos Magyar Kétfarkú Kutya Párt, majd a Momentum (6 százalék), a Jobbik és A Nép Pártján (5-5 százalék), a Mindenki Magyarországa Mozgalom (3 százalék), az MSZP és a Második Reformkor (2-2 százalék), végül pedig az 1 százalékos Párbeszéd követi.

Már a falvak lakóinak is csak kisebbsége: 43 százaléka ragaszkodik Orbán Viktor kormányához. A városokban ez már csak 41 százalék, a megyei jogú városokban 39, Budapesten pedig mindössze 23.

A Medián mérésében csak két demográfiai csoport többsége tart ki Orbán meg a kormánya mellett: a legalacsonyabb jövedelműek és a legkevésbé iskolázottak. Éppen ezeket a választópolgárokat akarja a Fidesz a szavazó urnákhoz terelni az önkormányzati és az európai parlamenti választás összevonásával.

A 34 százaléknyi „párt nélküli” ebben a parlamenti ciklusban rekord. A „bizonytalanoknak” csak a 19 százaléka mondta, hogy a következő választás után továbbra is az Orbán-kormányt látná szívesen. Abszolút többségük, 59 százalékuk kormányváltást szeretne. A jelenlegi közhangulat paradoxona az, hogy (a 40 évesnél idősebbek, a legfeljebb nyolc osztályt végzettek és a legalacsonyabb jövedelműek kivételével) minden társadalmi csoportban a kormányváltást óhajtók vannak többségben. Az ellenzék valamiért mégsem képes a válsághelyzetet politikai tőkévé konvertálni.

Fotó: Youtube

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
lefordítom magyarra, a cigók, meg a gyengeelméjüek...orbán népe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 16:22
Szerintem sincs alternatívája hisz az ország összes kódusa,meg hülyéje veled együtt a fidszre szavaz.
A szegény,buta hadsereg.
Ezodabasz
@Shikari: ma, 05:59 Az MTVA kisajátítására gondoltál kőfejű? Vagy mindenre amire a fideSS-maffia rátette a mocskos csápjait? Ez tényleg undort kelt a normálisokban! Te nem vagy rajta a normálisok listáján! Észrevetted?
Clavigo
@Shikari: Már megint téged rongálnak,,agyatlan ?
Ezodabasz
@Shikari:Te melyik csordához tartozol? A legtanulatlanabb, a legszegényebb vagy mindkettő?
Az sem baj ha cigány vagy:))) Neked a neved: Buzi kuss! Hogy lennél te magyar hisz anyád sincsen! Apád vert ki a trágyadombra és a napon kikeltél te féreg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.