Bár csak a felnőtt lakosság 36 százaléka kötődik ellenzéki párthoz, az emberek több, mint fele, jelenleg 52 százalék akar kormányváltást.

Már csak az alacsonyan képzettek és a legszegényebbek körében tarol a Fidesz

Legtanulatlanabb, legszegényebb. Forrás: Youtube

A Fidesz támogatottsága ezzel szemben már csupán 30 százalék. A Medián friss felmérését a hvg360 ismertette.

A szavazókorú népesség körében a 30 százalékos Fidesz után a DK és a Mi Hazánk is 7-7 százalékon áll.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 6-on,

a Momentum és Jobbik 4-4-en, a Nép Pártján 3-on, a Mindenki Magyarországa 2-n, az MSZP, a Második Reformkor, az LMP és a Párbeszéd 1-1-en, 34 százalék pedig nem tudja vagy nem válaszol – idézi a Magyar Hang.

A választani tudó „biztos” szavazók közt a Fidesznek 46 százaléka van. Ezután a 12 százalékos DK, a 10 százalékos Mi Hazánk, a 7 százalékos Magyar Kétfarkú Kutya Párt, majd a Momentum (6 százalék), a Jobbik és A Nép Pártján (5-5 százalék), a Mindenki Magyarországa Mozgalom (3 százalék), az MSZP és a Második Reformkor (2-2 százalék), végül pedig az 1 százalékos Párbeszéd követi.

Már a falvak lakóinak is csak kisebbsége: 43 százaléka ragaszkodik Orbán Viktor kormányához. A városokban ez már csak 41 százalék, a megyei jogú városokban 39, Budapesten pedig mindössze 23.

A Medián mérésében csak két demográfiai csoport többsége tart ki Orbán meg a kormánya mellett: a legalacsonyabb jövedelműek és a legkevésbé iskolázottak. Éppen ezeket a választópolgárokat akarja a Fidesz a szavazó urnákhoz terelni az önkormányzati és az európai parlamenti választás összevonásával.

A 34 százaléknyi „párt nélküli” ebben a parlamenti ciklusban rekord. A „bizonytalanoknak” csak a 19 százaléka mondta, hogy a következő választás után továbbra is az Orbán-kormányt látná szívesen. Abszolút többségük, 59 százalékuk kormányváltást szeretne. A jelenlegi közhangulat paradoxona az, hogy (a 40 évesnél idősebbek, a legfeljebb nyolc osztályt végzettek és a legalacsonyabb jövedelműek kivételével) minden társadalmi csoportban a kormányváltást óhajtók vannak többségben. Az ellenzék valamiért mégsem képes a válsághelyzetet politikai tőkévé konvertálni.

Fotó: Youtube

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
lefordítom magyarra, a cigók, meg a gyengeelméjüek...orbán népe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ez így van már lassan 10 éve! az eszesebbje elpártolt a tolvaj,hazug fidesztöl a birkáik meg a teheneik, butuska "cigányaik" szaporodtak ! még 10 év 0rbán és tumultus lesz a kukáknál...,
persze sorbanállás közben jókat lehet gondukodni! :)
pultosjocó
lefordítom magyarra, a cigók, meg a gyengeelméjüek...orbán népe...
pultosjocó
@KisTehen: te hülye, ahoz nem kellett ez a cikk, épeszű ember minimum átnéz a cigányon, az nem humanoid, hanem parazita...
rakitics41
Sajnos akkor van utánpótlása a FIDESZ-nek mert a legképzetlenebb és a legszegényebb emberekből van legtöbb az országban!Így már értem , hogy az ilyen rossz gazdasági eredmények után is miért olyan magas még mindig a FIDESZ támogatottsága!Az intézkedések elleni harc nem javít a támogatottságon mert az most is látszik hogy ha a legutolsó helyek egyikére szorította le a FIDESZ a magyarokat, akkor sem gyengült jelentősen a hatalmon levők támogatottsága. A legképzetlenebbek és a legszegényebbek számát kellene jelentősen csökkenteni ahhoz hogy a hatalom gyakorlásában változás következzen be.Ez ellenzékből nem sikerülhet, mert anyagi és szellemi helyzetet javító intézkedéseket csak a hatalomban levők hozhatnak.Ezért is látom kilátástalan a változás!Ez a helyzet szerintem egy abnormális helyzet, és különbözik a korábbi helyzetektől amikor a legszegényebb réteg volt az amelyik harca változások ereje volt.Ez mára úgy látszik megváltozott , a legszegényebbek belenyugodtak a a megváltozhatatlannak vélt helyzetükbe és hallgatnak mint sír, nem érdekli őket ,hogy mások tehetnének azért hogy a helyzetük megváltozzon!Ennek a helyzetnek a fenntartásában a FIDESZ érdekelt, az összeszerelő üzemek sokaságára épülő gazdaságpolitika ebben segít nekik, mert nincs szükség felsőfokú végzettségű, jól kiképzett szakemberekre, csak segédmunkások kellenek, akiknek még iskolai végzettség sem kell sokszor az alkalmazásukhoz.Most éppen a szakmunka minőségét is csökkenteni akarják azzal ,hogy egyes szakmunkáknál a szakképzettséget már nem fogják előírni.Ezt azzal indokolják hogy több embert tudnak így alkalmazni az üzemekben ami természetesen nem igaz mert már alig van munkanélküli, kevés az új munkára fogható ember és ezért Obán Viktor , a nagy nemzet védő 500 ezer vendégmunkással akarja pótolni a hiányt.
csak úgy....
@KisTehen: @Shikari: a kettö ütödött nemzeti fideszes kukafosztogató! :)
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 15:35 Te melyik csordához tartozol? A legtanulatlanabb, a legszegényebb vagy mindkettő?
Az sem baj ha cigány vagy:))) www.youtube.com/shorts/e78epKXCKm0
csak úgy....
@Ezodabasz: boci a fillérekért vett lusta és tanulatlanokhoz,akiknek fincsi a penészes kenyér is,ha azt neki viktor jó szívvel adja!
jáger laszló
Medián túlméri a fidext,,Mi Hazánk-ot ,MKKP-t,Jobbikot
Alulméri a DK-t Momentumot,MSZP-t
Más megállapításaiban azonban korrigál így valamit helyrehoz!!
Így kevésbé lóg ki a lóláb!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Nem csak a legszegényebbek, a leggazdagabbak is a fineszre szavaznak, az is plusz 10%.
namihami
""Már csak..."
Már csak?!?! Eddig is így volt!
csak úgy....
@verőce21: + 10 % a szegénységi bizijükben? még jó,hogy te nem a leggazdagabbak közé tartozol ! :)
gina
Már régen tudjuk hogy a fidesz szektahivök nivója és IQ ja kb 10 es szint, mint OV é ..nem hinném hogy ez a zsiros disznó elvégezte az egyetemet talán a cigány iskola 2 alsó osztályát ahol a lopást tanitották,meg talán egy egytemi menzán krumplit pucolt ...
verőce21
Az ilyen kis falvakban a lakosság jelentős része a polgármestertől függ, a közmunkán keresztül.
Nem is mernek mást csinálni, mint amit a polgármester mond nekik. Ezért vidéken, falvakban tarol a Fidesz mindig a jövőben is. "Hallgass az eszedre, szavazz a Fideszre!" - ez a falvakban fokozottan igaz.

Nem volt ez másképpen Nyugaton sem korábban, évszázadokon keresztül. Csak Magyarország ezt a feudalista világszemléletet még nem nőtte ki teljesen...!
Ehhez hozzájárult nagyrészben, hogy a szocik a "rendszerváltás" után vagy tíz éven keresztül, kirabolták, eladták az ipart, felszámolták az ország termelőeszközeit, és vagy 60 évvel lökték vissza az országot a fejlődésben...!

Most ezzel nyal vissza a fagyi nekik. Vagy 60 évig nem lesz itt olyan fejlettség, hogy komolyan szóba kerülhetne szofisztikáltabb politikai választás az országban...! :)
verőce21
@csak úgy...: Szégyeld el magad, te jóléti államból visszafelé pofázó hazátlan, embertelen ember...!
colibri
Sajnos azok jó sokan vannak és teljesen félrevezethetőek.
simmering73
@KisTehen: Így az állatok világnapján hová sorolod magad, te marha. Legszegényebbek közé vagy az alul iskolázottak közé? Félek, hogy egy új kategóriát kell nyitni neked: szellemileg sérültek - hogy finoman fogalmazzak.
simmering73
@Shikari: Te a szellemileg sérültek táborát erősíted. Bár az iskoláidban sem vagyok biztos.
Néro2
fitymák meg a várbeli desznyójuk a köz kasszát tarolják le.
csak úgy....
@verőce21: 17:41 ugyan miért? - te magyarországon vakon és süketen lézengö nagy senki magyar embertelen ember ,akinek még az sem tünik föl,hogy a honfitársai fele éhezik, télen fázik és bizonytalan a jövöje!? vajon hány koldusbotra jutatott magyar ember köszönheti a halálát nektek,mocskos aljas pénzéhes fidesz parazitáknak ? schadl-völner és a fideszes társaikra gondolok, akiktöl te olcsón vetted a magyarok segge alól elárverezett ingatlant, te zsidó lókupec...
Ezodabasz
@csak úgy...: ma, 19:18 A jéghegy csúcsa, vagy csak hab a tortán? :www.szeretlekmagyarorszag.hu/kozosseg/amit-talalok-azt-eszek-szedtem-mar-tyukhurt-is-havi-25-ezer-forintbol-elt-48-kilosan-halt-meg-a-hajlektalan-mateszalkan/
Van ennél lejjebb is! Hajléktalanokat segítő szociális munkás is hajléktalan lett!!! (bocs nem találom a forrást).
vacsi
Az alacsonyan képzetteket nem írom alá, a környezetemben mindenki aOrbán híve, pedig szinte mindenkinek jó szakmája, sokaknak diplomája van. De a legszegényebbeket aláírom.
csak úgy....
@verőce21: nincs reakció, - holnap jössz a gyermeteg kutya,kecske baxó történeteddel, mint a többi fidesz proli, akik 0rbán farkán keresztül szívják a magyarok vérét, közben úgy tesznek mint ha aggódnának értük! ti a magyarok legalja ,utánatok se petöfi,se arany ,se gárdonyi...,ti hegedüs hadnagyok...
csak úgy....
@vacsi: akkor a te környezetedbe bele lehet zarni,- te elbutult, talán jobb sorsra érdemes vénasszony ! öreganyád a mestered nem említette soha,hogy édes lyányom, hasznád néha az eszedet?
koszpeko
Nem csodálkozok.
Elég olvasni az ide behányó fidkányokat.
csak úgy....
te is egy bünöst keresö fideszes lettél ? -én már 0rbanisztánnal kapcsolatban semmin sem csodálkozok...
csak úgy....
@Őrnagy: neked örnagyom ha futná egy óccsó kézi fegyverre,akkor te már rég lerendezted volna magad, de téged mint egy szokványos csóró elmebeteget hív a villogási és tudálékossági kényszered! baxod,neked egy normális országban diliházban lenne a helyed!
csak úgy....
@Őrnagy: @Shikari: érdekes,hogy ti gyogyi gügyék mennyire kedvesek tudtok lenni egymáshoz! :)
csak úgy....
@Shikari: @Őrnagy: ugye ti csimpánzok,vagy valami azokhoz hasonlók! :)
Ezodabasz
@csak úgy...: ma, 22:31 Buzik ezek...vagy ez a két majom ugyanaz a fasz csak más néven:)))
jáger laszló
Cigány vagyok,szegény vagyok
Nálam ezért OV a király és még hazudni is nagyon tud!!
Igazi fájin csávó!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Na ugye,itt van az indok,hogy miért kell lezülleszteni az oktatást,elzavarni a tanárokat. Legyen minél butább,megvezethetőbb,max a nevét aláírni tudó biorobot aki majd ingyen vagy pár garasért dolgozik az urainak és boldoga ismét rájuk szavaz " mert olyan jó hozzánk a kegyelmes úr,tegnap is nekem adta a krumplihéjat pedig a disznó elé is dobhatta volna! "
ómió
A zombik közt meg képtelen! Azok megmaradnak efftársnak!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 16:22
Szerintem sincs alternatívája hisz az ország összes kódusa,meg hülyéje veled együtt a fidszre szavaz.
A szegény,buta hadsereg.
Ezodabasz
@Shikari: ma, 05:59 Az MTVA kisajátítására gondoltál kőfejű? Vagy mindenre amire a fideSS-maffia rátette a mocskos csápjait? Ez tényleg undort kelt a normálisokban! Te nem vagy rajta a normálisok listáján! Észrevetted?
Clavigo
@Shikari: Már megint téged rongálnak,,agyatlan ?
Ezodabasz
@Shikari:Te melyik csordához tartozol? A legtanulatlanabb, a legszegényebb vagy mindkettő?
Az sem baj ha cigány vagy:))) Neked a neved: Buzi kuss! Hogy lennél te magyar hisz anyád sincsen! Apád vert ki a trágyadombra és a napon kikeltél te féreg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.