Építési gödrökbe potyogtak a gyerekek a 2019-es kampányhajrában megynitott érdi játszótéren. Az akkori polgármester, T. Mészáros András elfogadta az 1,5 milliós büntetést, de a vád még fellebbezhet.

Bűnösnek vallotta magát a fideszes volt polgármester, aki megnyitott egy életveszélyes játszóteret

Kép: T. Mészáros András / Facebook

Bűnösnek vallotta magát Érd volt fideszes polgármestere, T. Mészáros András, aki ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat – írja az ÉrdMost. A volt polgármester ügyét szerdán tárgyalta az Érdi Járásbíróság, ahol a lap szerint miután az ügyész indítványt tett a büntetésre,

Védőikkel való alig pár perces tanácskozás után T. Mészáros András és társa beismerték bűnösségüket, és mindketten lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

Az ügy 2019-ben kezdődött, amikor a polgármester – az önkormányzati választás hajrájában – befejezetlenül adott át egy játszóteret.

A megnyitóra érkező látogatók közül egy gyermek egy fedetlen, kb. 25 cm átmérőjű, a talajjal azonos szintű építési gödörbe belelépett és elesett, amelynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. A játszótéren található másik ilyen gödörbe szintén egy gyermek belelépett, megbotlott és csak amiatt nem esett el, illetve nem szenvedett sérülést, mert édesanyja a gyermeket elkapta az esés során

– nyilatkozta az ezután történtekről a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője, Jagusztin Tamás írta az Átlátszónak idén szeptemberben. Az egyik szülő akkori beszámolója szerint az aknában álló két fémrúd felnyársalhatta volna a ráeső testet.

T. Mészáros András Fidesz-KDNP-s volt polgármester, elsőrendű vádlott, és K. P. B. másodrendű vádlott felelős vezetői voltak a papi földeken épülő játszótér munkálatainak. T. Mészáros 1,5 millió forint pénzbüntetést kell, hogy fizessen, a másodrendű vádlott pedig 840 ezer forintot. Emellett kötelezték őket a bűnügyi költség megfizetésére is, ami mintegy 362 ezer forint. Ők ugyan elfogadták a bírságot, de a vád képviselőjének még van három napja fellebbezni.