Az „ősfideszes” Pesty nyáron kezdett beszélni a „Lölő-jelenségről”, mostanra pedig végre egy konkrét ügyben is megosztott valamit.

7 milliárdnyi közpénz tűnt el a fantomkonzervgyárban, amit Pesty László emlegetett

Kép: Médiatér / Youtube

A magát ősfideszesként definiáló Pesty László még Tusványoson kezdett el beszélni a „Lölő-jelenségről”, vagyis arról, hogy a kormánypárti holdudvar egy része a „kirakatban lop, csal, zsarol, hazudik”, és belengette, hogy a korrupciós ügyek leleplezése során nevekkel is előáll majd. Elsőként pedig egy olyan vállalkozó, B. E. levelét osztotta meg, aki három évet ült letartóztatásban egy fantomkonzervgyár miatt.

Saját életem és a saját cégcsoportom teljesen valószerűtlen és hihetetlen, de legfőképpen a Magyar Igazságszolgáltatás sérelmére és az én joghátrányomra bűncselekményként elkövetett eseményeit, cselekményeit kívánom nyilvánosságnak rendelkezésre bocsátani

fogalmazott bevezetőképp a levél küldője, B. E., aki levelének valóságtartalmát Pesty elmondása szerint nem ellenőrizte. A 24.hu azonban megpróbálkozott azzal, hogy legalább felidézze az ügyet.

A tervek szerint 7 milliárd forint közpénzből és a piarista rend milliárdjaiból az ország egyik legnagyobb élelmiszer-feldolgozójának megépítéséről szóltak a Kecskemét melletti Kerekegyházán – írják –, ahol a megtermelt zöldséget, gyümölcsöt hűtőházakban tárolták volna, hogy aztán lekvárt, befőttet, savanyúságot, ivólét készítsenek belőlük a hazai, illetve külföldi piacokra.

A kacskaringós történetben találtak a hatóságok a Covid-járvány idején is terített hatástalan kézfertőtlenítőt és baktériummal szennyezett ásványvizet, amiből az Országos Vérellátó Szolgálathoz is jutott – részletezi a 24.hu –, továbbá zároltak nagy mennyiségű, engedély nélkül készült gyümölcskészítményt, befőttet, ami nem kerülhetett forgalomba a gyártási szabályok megsértése miatt.

A befolyt pénz egy része eltűnhetett, az építmények egy részét nem fizették ki, a cégcsoportot végrehajtások terhelték.

A történet végül büntetőüggyé fajult, B. E.-t és néhány társát 2020-ban letartóztatták költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával. Az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért a mélyen vallásos B. E.-re, aki bibliai idézetekkel védte magát a bíróságon. A Piarista Rend Magyar Tartományának két volt vezetője ugyanakkor felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta. Arra is rámutatnak, hogy a felszámolási eljárás megkezdése után meglepően későn, csaknem egy évet követően jelent meg a történetben az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN), holott rengeteg közpénz áll a beruházásokban.

Az ügyészség szerint a költségvetés kára 6 milliárd 824 millió forint. B. E. levelében vitatja ezt, szerinte a beruházás elkészült, törvénytelenül vették el a vagyonát.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: Igazából nagyon szomorú, hogy te ennyit értesz meg egy ilyen hírből.
Aztán csodálkozol ha mindenki közli, hogy egy szánalmas, ostoba suttyó vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Aki Én: A tipikus válasz az ágyban a feleségét idegennel talaló emberkének adott feleség kérdés. Nekem hiszel, vagy a szemednek?
zenebohóc
Konzervgyár? Bezárt mind, vagy a GLOBUS megvette!
Aki Én
@Philip Marlowe: Hidd el lúzer, nagyon is érteni amit írsz. Egysíkú vagy.
Béla333
Miért nem a 300 milliárdos alvásjavító megvásárlásával kezdi..???
simmering73
@Philip Marlowe: Vitát nem nyitok. Hozzád képest a százas szög integrált áramkör.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.