Az „ősfideszes” Pesty nyáron kezdett beszélni a „Lölő-jelenségről”, mostanra pedig végre egy konkrét ügyben is megosztott valamit.

7 milliárdnyi közpénz tűnt el a fantomkonzervgyárban, amit Pesty László emlegetett

Kép: Médiatér / Youtube

A magát ősfideszesként definiáló Pesty László még Tusványoson kezdett el beszélni a „Lölő-jelenségről”, vagyis arról, hogy a kormánypárti holdudvar egy része a „kirakatban lop, csal, zsarol, hazudik”, és belengette, hogy a korrupciós ügyek leleplezése során nevekkel is előáll majd. Elsőként pedig egy olyan vállalkozó, B. E. levelét osztotta meg, aki három évet ült letartóztatásban egy fantomkonzervgyár miatt.

Saját életem és a saját cégcsoportom teljesen valószerűtlen és hihetetlen, de legfőképpen a Magyar Igazságszolgáltatás sérelmére és az én joghátrányomra bűncselekményként elkövetett eseményeit, cselekményeit kívánom nyilvánosságnak rendelkezésre bocsátani

fogalmazott bevezetőképp a levél küldője, B. E., aki levelének valóságtartalmát Pesty elmondása szerint nem ellenőrizte. A 24.hu azonban megpróbálkozott azzal, hogy legalább felidézze az ügyet.

A tervek szerint 7 milliárd forint közpénzből és a piarista rend milliárdjaiból az ország egyik legnagyobb élelmiszer-feldolgozójának megépítéséről szóltak a Kecskemét melletti Kerekegyházán – írják –, ahol a megtermelt zöldséget, gyümölcsöt hűtőházakban tárolták volna, hogy aztán lekvárt, befőttet, savanyúságot, ivólét készítsenek belőlük a hazai, illetve külföldi piacokra.

A kacskaringós történetben találtak a hatóságok a Covid-járvány idején is terített hatástalan kézfertőtlenítőt és baktériummal szennyezett ásványvizet, amiből az Országos Vérellátó Szolgálathoz is jutott – részletezi a 24.hu –, továbbá zároltak nagy mennyiségű, engedély nélkül készült gyümölcskészítményt, befőttet, ami nem kerülhetett forgalomba a gyártási szabályok megsértése miatt.

A befolyt pénz egy része eltűnhetett, az építmények egy részét nem fizették ki, a cégcsoportot végrehajtások terhelték.

A történet végül büntetőüggyé fajult, B. E.-t és néhány társát 2020-ban letartóztatták költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával. Az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért a mélyen vallásos B. E.-re, aki bibliai idézetekkel védte magát a bíróságon. A Piarista Rend Magyar Tartományának két volt vezetője ugyanakkor felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta. Arra is rámutatnak, hogy a felszámolási eljárás megkezdése után meglepően későn, csaknem egy évet követően jelent meg a történetben az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN), holott rengeteg közpénz áll a beruházásokban.

Az ügyészség szerint a költségvetés kára 6 milliárd 824 millió forint. B. E. levelében vitatja ezt, szerinte a beruházás elkészült, törvénytelenül vették el a vagyonát.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: Igazából nagyon szomorú, hogy te ennyit értesz meg egy ilyen hírből.
Aztán csodálkozol ha mindenki közli, hogy egy szánalmas, ostoba suttyó vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez az egesz csak figyelem eltereles orbanrol es a maffia kormanyrol.
Nem 7 milliard, tunt el, hanem 5 ezer milliard, amiota O1G van hatalmon. Es ebben nincs benne az ellopott 3 ezer millard MANYUP penz.
Aki Én
@Philip Marlowe: Igazából nagyon szomorú, hogy te ennyit értesz meg egy ilyen hírből.
Aztán csodálkozol ha mindenki közli, hogy egy szánalmas, ostoba suttyó vagy.
Aki Én
Az a baj a suttyó fideszesekkel, hogy a korrupt, hazug kormánynak mindent elhisznek bemondásra, velük szemben meg a szemüknek sem hisznek.
Igen, ez kizárólag a mérhetetlen ostobaságuk miatt van.
Eladott Ország
Az Integritás Hatóság feje (Bíró Ferenc) megmondta, hogy nem a rendszer korrupt, hanem az emberek, szóval nincs itt semmi látnivaló. Egy ideig még szopatták a nem NER cégeket azzal, adjanak be ellen ajánlatot, versenyezzenek. Azután azok gyorsan megunták, hogy napokat, heteket dolgozzanak feleslegesen. Most már inkább lejátszák a fideszesek saját cégeken belül. A tulaj mindig ugyanaz. Papíron persze minden rendben, csak hát már nincs piaci verseny. Így nincs valódi gazdaság sem. Mészáros Lőrinc cégei a hozzáértés, precizitás tökéletesség idővel mindig elnyeri a jutalmát. Nem is csoda ezek után az eredmény. Menjetek a k@rva anyátokba. Már az is elmúlt, hogy "Ne mi nyerjük a legtöbbet!" A MÁV-nál csak a Mészáros,és a veje nyerhet. Volt olyan felsővezető, akit azért rúgtak ki, mert egyszer mellényúlt, és nem Lölővel szerződött.
uploads.disquscdn.com/images/52313bd2f7ce3bbf839bb2e348a7633ebbcf55f16de53389379b35ebe3f75407.jpg?w=800&h=495
Eladott Ország
Ember! Hát most jövök 556 közbeszerzésből! Úgy tűnhet, hogy ebben az ügyben a nyilvánvaló korrupció, a fergeteges lopás a legfőbb probléma, pedig nem. Itt az a végletekig elborzasztó, hogy már nincs is a piacon olyan szereplő aki képes lehetne nagyobb volumenű munkák felvállalására és elvégzésére. Kikoptak, kihaltak, elszegényedtek. Ennek a "Magyararisztokrácija teremtésnek" a lényege eleve az volt, hogy a NER-hez hű érdekeltségeket fejlessze megkerülhetetlen piaci erővé. Sikerült. Méghozzá túl jól sikerült. A nagy erőlködésben ugyanis útközben az árokba került minden elképzelhető konkurencia. Azok pedig egész egyszerűen kipusztultak a piacról. A megrendelések elmaradgatásával’ szépen sorban kimúltak. A munkaerő elvándorolt tőlük, az eszköz állományuk ebek harmincadjára került a cégeiket felszámolták, jogutód nélkül megszüntették. Ami van az mind a NER-ben van. Szépen leosztva a folyamatokat egészen az utolsó lapátosemberig. Ebből pedig itt normális piacgazdaság a büdös életben nem lesz már. Gecinél azért maradt kb 8.000 milliárd forint. Az Orbán kormány gazdasági válságkezelése. Mészáros óránként 20 milliót keresett.
uploads.disquscdn.com/images/daf22ecd43fb82d450b908cb44187b6f6e5976e705968195966093f8c74de0d3.jpg?w=800&h=350
lusta
@Aki Én: A tipikus válasz az ágyban a feleségét idegennel talaló emberkének adott feleség kérdés. Nekem hiszel, vagy a szemednek?
zenebohóc
Konzervgyár? Bezárt mind, vagy a GLOBUS megvette!
Aki Én
@Philip Marlowe: Hidd el lúzer, nagyon is érteni amit írsz. Egysíkú vagy.
Béla333
Miért nem a 300 milliárdos alvásjavító megvásárlásával kezdi..???
simmering73
@Philip Marlowe: Vitát nem nyitok. Hozzád képest a százas szög integrált áramkör.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.