A magyar hatóságok nem tudnak magyar áldozatról, sérültről Izraelben, ugyanakkor arra kérnek mindenkit, hogy egyelőre ne utazzon a közel-keleti országba – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap az Izraelt ért támadásokkal kapcsolatban.

Szijjártó Péter: nincs magyar áldozata az Izraelt ért támadásoknak

Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Szijjártó Péter elmondta: 400, Izraelben tartózkodó magyarral tartják a kapcsolatot. Folyamatosan tájékoztatják őket a biztonsági helyzetről és a repülőtér működéséről. A Ben Gurion repülőtér nyitva van, ám a légitársaságok jelentős része törölte járatait, a Wizz Air több utasa is ott "ragadt" Izraelben. A külügyminisztérium és a konzuli szolgálat munkatársai mindent elkövetnek az Izraelben tartózkodó magyarok hazaszállításáért, biztonságáért.

Szijjártó Péter arra kérte az Izraelben lévő magyarokat, hogy lépjenek kapcsolatba a külügyminisztériummal, regisztráljanak konzuli védelemért, mert így könnyebben tudnak segíteni a magyar hatóságok.

"A kollégák (...) éjt-nappallá téve dolgoznak", a tel-aviv-i magyar nagykövetség munkatársainak többször óvóhelyre kellett vonulniuk – jegyezte meg a külügyminiszter.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Petike, esetleg az nem jutott eszetekbe, hogy az általatok kisajátitott repülővel ki lehene menteni a magyarokat. Vagy az kell ha bécsbe utazol, vagy ha főnököd meglátogatja a pujáit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.